Ιεροσόλυμα – Το Πατριαρχείο ανακοίνωσε μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση

Ημερομηνία:

Μέχρι 4.200 πιστοί θα επιτρέπεται να βρίσκονται στο χώρο του Πανάγιου Τάφου κατά την τελετή του Αγίου Φωτός, το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου, σύμφωνα με γνωμάτευση των αρχιτεκτόνων.

PHILOXENIA

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ανήρτησε τη γνωμάτευση του Αρχιτέκτονα του Ναού της Αναστάσεως, κ.Θεοδοσίου Μητρόπουλου και του αρχιτέκτονα της Αδελφότητας των Φραγκισκανών, κ. Ναγκίμπ Νάσερ, σχετικά με τον αριθμό των προσκυνητών, οι οποίοι θα μπορούν να εισέλθουν στο Ναό της Αναστάσεως κατά τη διάρκεια της Τελετής του Αγίου Φωτός.
Η αρχιτεκτονική γνωμάτευση απευθύνεται προς την Τουριστική Αστυνομία.

Στο επίκεντρο θέματα ασφάλειας
Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, 17 Απριλίου, η Ισραηλινή Αστυνομία επισκέφθηκε την έδρα του Πατριαρχείου, προκειμένου να συζητήσουν με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ.Θεόφιλο θέματα σχετικά με τις ιερές ακολουθίες και τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα στον Ναό της Αναστάσεως.

Η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί ζήτημα υψηλής προτεραιότητας καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η πολύμηνη εμπόλεμη κατάσταση. Επιπλέον, η πρόσφατη επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ έρχεται να εντείνει τις ανησυχίες.

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων αναρτά προς γνώσιν των προσκυνητών την γνωμάτευσιν του Αρχιτέκτονος του Ναού της Αναστάσεως κ. Θεοδοσίου Μητροπούλου και του Αρχιτέκτονος της Αδελφότητος των Φραγκισκανών κ. Nagib Naser διά τον αριθμόν των προσκυνητών, οι οποίοι είναι δυνατόν να εισέλθουν εις τον Ναόν της Αναστάσεως, διαρκούσης της Τελετής του Αγίου Φωτός.

Σύμφωνα λοιπόν και με την γνωμάτευση που μπορείτε να δείτε παρακάτω ο αριθμός των ατόμων ανέρχεται στους 4.200.

patriargeio_pasha

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Η τουρκική αντίδραση στην «Ασπίδα του Αχιλλέα» αποκαλύπτει ότι η αποτροπή χτίζεται με έργα και όχι με εθνικιστικές κορώνες

  Δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος Πολιτικός Επιστήμονας – Διεθνολόγος E-mail: [email protected] WhatsApp Channel:...

Χριστίνα Αλεξοπούλου : Η Achaia Clauss θα συνεχίσει να γράφει ιστορία

Η πυρκαγιά που έπληξε την ιστορική Achaia Clauss προκαλεί...

Νέα τροπή στο «Πρόβλημα του Αϊνστάιν» αποκαλύπτει αναπάντεχη Φυσική

Φανταστείτε ένα πλακάκι στο δάπεδο του σπιτιού σας. Για να...

Κακλαμάνης για συντριβή Phantom στην Τανάγρα: Η Βουλή στο πλευρό των οικογενειών των πιλότων

Τη βαθιά του οδύνη για τον θάνατο των δύο χειριστών...