Τα μεγάλης αξίας τάματα των πιστών, από χρυσό και ασήμι, έκλεψαν άγνωστοι δράστες τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς από την Ιερά Μονή Κλειβώκας, το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, στην Κοντοβάζαινα Αρκαδίας.
Tο μοναστήρι βρίσκεται σε ψηλό και δύσβατο σημείο, γνωστό και ως “μετέωρο” της Γορτυνίας και απέχει περίπου 15 λεπτά από το χωριό. Κάτοικοι της περιοχής μιλώντας στο ilialive.gr, ανέφεραν πως παρά τη δυσκολία πρόσβασης οι δράστες έφτασαν στη μονή, από τα 140 σκαλοπάτια που πρέπει κάποιος να ανέβει για να φτάσει στο σπήλαιο της Παναγίας.
Ο πρόεδρος της Κοντοβάζαινας Βασίλης Γούβης σε δηλώσεις του στο ilialive.gr ανέφερε πως οι δράστες ανέβηκαν από τα σκαλοπάτια και με κάποιο είδος λοστού ανασήκωσαν την βαριά μεταλλική πόρτα της μονής, καταφέρνοντας να περάσουν από κάτω για να μπουν.

“Είναι πιθανό στον πρόσφατο εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής, οι δράστες να ήταν ανάμεσα στους προσκυνητές για να σχεδιάσουν τον τρόπο δράσης. Όπως φάνηκε ασχολήθηκαν μόνο με τα τάματα που είχε η ιερή εικόνα από τους πιστούς και όχι με την εικόνα ούτε με το παγκάρι. Έβγαλαν την εικόνα από τη θέση της, την ακούμπησαν κάπου και έβγαλαν το πλαίσιο με τα τάματα για να τα πάρουν. Ήταν χρυσά και ασημένια τάματα και ήταν πολλών ετών. Στο εμπρόσθιο μέρος ήταν πάρα πολλά, ενώ μεγάλος αριθμός βρισκόταν και στο πίσω μέρος της εικόνας” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γούβης.
“Δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στη μονή, δεν είχαμε ποτέ άλλοτε κλοπή” σχολίασε.
Την ημέρα της κλοπής η Ηγουμένη Γερόντισσα Σεραφειμία ήταν μόνη και μέσα στη νύχτα δεν αντιλήφθηκε την είσοδο των ιερόσυλων μέσα στο χώρο της μονής. Παρά μόνο το πρωί είδε τι είχε συμβεί από την αναστάτωση στο χώρο και τα τάματα που έλειπαν από την εικόνα της Παναγίας.
Οι αστυνομικές αρχές της περιοχής ενημερώθηκαν για το περιστατικό, η Σήμανση έχει λάβει αποτυπώματα, ενώ σημαντικές πληροφορίες αναμένεται να δώσουν και τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, αναζητώντας την ταυτότητα των ιερόσυλων δραστών.
