Ηλεία: Με την «πλάτη στον τοίχο» ο αγροτικός κόσμος – Σοβαρές ζημιές από το χαλάζι

    Ημερομηνία:

    Σημαντικό πλήγμα δέχθηκαν πολλές αγροτικές εκτάσεις των δήμων Ήλιδας και Πηνειού από τη χαλαζόπτωση που έπληξε το νομό μας χθες το απόγευμα, με τους αγρότες για ακόμα μια φορά να βρίσκονται με την «πλάτη στον τοίχο» λόγω των καιρικών φαινομένων που εξανεμίζουν τις όποιες ελπίδες τους για έσοδα.

    Όπως φαίνεται, η ισχυρή χαλαζόπτωση διήρκησε περίπου μισή ώρα και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες πατάτας, καρπουζιού και άλλων ειδών. Το φαινόμενο ήταν έντονο και οι κάτοικοι και οι αγρότες των περιοχών που επλήγησαν αντίκρισαν «λευκά» τοπία μιας και η ποσότητα χαλαζιού ήταν τέτοια που ουσιαστικά «το έστρωσε».

    Φλίγκος

    Ηλεία: Με την «πλάτη στον τοίχο» ο αγροτικός κόσμος – Σοβαρές ζημιές από το χαλάζι

    GLEARNET
    Σύμφωνα με πληροφορίες, από πλευράς δήμου Πηνειού μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως έχει πληγεί σημαντικά η Γαστούνη. Από πλευράς του δήμου Ήλιδας σημαντικό πλήγμα δέχθηκαν οι περιοχές Σώστι, Αυγείο, Καλύβια, Αρχαία Ήλιδα, Άγιος Δημήτριος, Κολοκυθάς και Κέντρο, ενώ στην Πηνεία έχουν πληγεί Άγναντα, Μαζαράκι, Σιμόπουλο, Εφύρα, Οινόη, Κάμπος, Αυγή, Λάτα, Αγραπιδοχώρι, Σκλίβα και Βελανίδι.

    Ηλεία: Με την «πλάτη στον τοίχο» ο αγροτικός κόσμος – Σοβαρές ζημιές από το χαλάζι

    Σε επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα του δήμου Ήλιδας Κώστα Αναγνωστόπουλο, αυτός εξέφρασε την ανησυχία του για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που παρουσιάστηκαν χθες το απόγευμα στις περιοχές του δήμου του και τα οποία έπληξαν μεγάλες καλλιέργειες σε ελαιόδεντρα, κηπευτικά, υπαίθριες καλλιέργειες και σιτηρά, καθ’ ότι τα φαινόμενα κατά τόπους ήταν πολύ έντονα. Μάλιστα, σήμερα αναμένεται να επικοινωνήσει με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ προκειμένου να προβούν στις απαιτούμενες κατά τόπους επισκέψεις και να γίνει καταγραφή των ζημιών όπου υπάρχουν για να αποζημιωθούν οι αγρότες άμεσα. Ακόμα, θα προβεί μαζί με τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ σε αναγγελίες στα μέρη που έχει παρουσιαστεί ζημιά.

    Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Αναγνωστόπουλος βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με το δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο προκειμένου να τον ενημερώσει, με τον τελευταίο να του δίνει εντολή να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να κινηθούν όλες οι διαδικασίες για τη γρήγορη και αποτελεσματική εκτίμηση των πληγέντων παραγωγών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Παρασκευή 19, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21-9-2025

    ΚΗΔΕΙΑ  ΤΟΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΕΡ. ΤΖΩΡΤΖΑΤΟ  ΕΤΩΝ 76  ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-9-2025...

    Λάκης Γαβαλάς: Τί είπε για τη συναυλία της Άννας Βίσση στο Καλλιμάρμαρο

    Την εμφάνιση της Άννας Βίσση στις πρόσφατες συναυλίες της...

    Πάτρα: Σημάδεψε οδηγό με πιστόλι – Βρέθηκε βαρύς οπλισμός στο σπίτι του

    Δικογραφία για παράνομη βία, απειλή και παραβάσεις της νομοθεσίας...

    Πάτρα: Εκδήλωση για την «Εξωστρέφεια Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» από το Επιμελητήριο Αχαΐας

    Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου –...