Ηλεία: Προβλήματα από την κακοκαιρία – Πνίγηκαν ζώα

    Ημερομηνία:

    Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ξέσπασαν χθες στην Ηλεία επηρέασαν και την Τοπική Κοινότητα του Κοροίβου, στο Δήμο Πηνειού.

    Η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή, άφησε  τα περισσότερα σπίτια του χωριού χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ενώ πλημμύρισε και ο παραπόταμος του Πηνειού που περνάει από το χωριό με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές κτηνοτροφικές μονάδες τις περιοχής.

    Οι στάνες γέμισαν με νερό. Αρνιά πνίγηκαν και άλλα ζωντανά γλίτωσαν στο παρά πέντε και αρκετές ζημιές σημειώθηκαν στον κτηνοτροφικό εξοπλισμό αλλά και στις τροφές των ζώων.

    Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται αφού το ποτάμι δεν έχει καθαριστεί εδώ και καιρό, και μόλις χθες, μετά την καταιγίδα συνεργείο του ΤΟΕΒ Γαστούνης πραγματοποίησε μια μικρή παρέμβαση, ωστόσο όπως επισημαίνουν, αν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες θα πλημμυρήσουν ξανά.

    «Όλο τα βράδυ έβρεχε. Δεν κοιμηθήκαμε καθόλου. Προσπαθούσαμε όλη νύχτα να σώσουμε την περιουσία μας. Μερικά αρνάκια πνίγηκαν, 150 μπάλες σανό καταστράφηκαν, και τα πρόβατα τα σώσαμε την τελευταία στιγμή. Πρέπει να βρεθεί λύση γιατί δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που βρέχει να πλημμυρίζουμε,  ζητάμε από τους αρμόδιους τον τακτικό καθαρισμό των ρεμάτων. Αν δεν ανοίγαμε μόνοι μας αυλάκια θα είχαν καταστραφεί όλα», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κτηνοτρόφος από τον Κόροιβο, κ. Γιώργος Τσίογκας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γιατί το Scrabble έχει μόνο τέσσερα «S» – Τα μυστικά του παιχνιδιού που πούλησε 165 εκατ. κομμάτια

    1 Δεκεμβρίου 1948 Ο James Brunot κατοχυρώνει την πατέντα για...

    Μητσοτάκης από Λονδίνο: Εχουμε αύξηση 22% στο καθαρό διαθέσιμο εισόδημα – Εκλογές την άνοιξη του 2027

    Στο συνέδριο της Morgan Stanley στο Λονδίνο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να...

    Τηλεφωνούσαν και πότε δελέαζαν, πότε τρομοκρατούσαν τα θύματά τους, για να αποσπάσουν από αυτά χρήματα και τιμαλφή

    Το τηλεφώνημα κράτησε συνολικά 1.345 δευτερόλεπτα. Ηταν απόγευμα, 12...

    Οι απουσίες κρίνουν και τον δρόμο για την «Ιθάκη»

    Κάθε ζευγάρι κεντροαριστερά μάτια αναμένεται να στραφεί την Τετάρτη...