Συναγερμός έχει σημάνει στην Ηλεία μετά τον εντοπισμό δεκάδων νεκρών προβάτων, μέσα στον ποταμό του Αλφειού.
Το σοβαρό περιστατικό, που προκαλεί έντονη ανησυχία τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για το περιβάλλον, έλαβε χώρα στην περιοχή του Αλφειού, κοντά στη γέφυρα, όπου βρέθηκαν δεκάδες πρόβατα νεκρά, σε προχωρημένη μάλιστα κατάσταση αποσύνθεσης, μέσα στο νερό του ποταμού.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, για το συμβάν έχει ήδη ενημερωθεί η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, η οποία αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε αυτοψία στο σημείο. Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, θα γίνει περισυλλογή των νεκρών ζώων και μεταφορά τους σε εγκεκριμένη μονάδα στην Αθήνα για καύση.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, εισαγγελέας έχει παρέμβει τόσο για αυτό το θέμα, όσο και για τις παράνομες μεταφορές ζώων σε σφαγεία την περίοδο των Χριστουγέννων.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και καταγγελίες, νεκρά πρόβατα έχουν εντοπιστεί κοντά στις εκβολές του Αλφειού, αλλά και στην παραλιακή περιοχή.



