Ηλεία: Θα έριχναν στην αγορά 8.665 «μαϊμού» παπούτσια – Μια σύλληψη

Ημερομηνία:

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, συνελήφθη με τη συνδρομή Αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για εισαγωγή και διακίνηση στην ελληνική επικράτεια απομιμητικών ειδών υπόδησης.

PHILOXENIA

Όπως ανακοινώνει η αστυνομία: Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία και χρήση πλαστού, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση των νόμων περί σημάτων, αθέμιτου ανταγωνισμού και ρυθμίσεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του παραεμπορίου, ενώ στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη -2- άτομα.

Ειδικότερα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων, εντοπίσθηκε πρωινές ώρες της Παρασκευής, 25 Οκτωβρίου 2024, αποθηκευτικός χώρος μεταφορικής εταιρείας, ιδιοκτησίας του συλληφθέντα, όπου αποθηκεύονταν προσωρινά προς διανομή μεγάλες ποσότητες απομιμητικών ειδών υπόδησης.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -8.665- ζεύγη υποδημάτων, τα οποία έφεραν πλαστά εμπορικά σήματα επώνυμης εταιρείας.

Όπως προέκυψε, η μεταφορική εταιρεία ιδιοκτησίας του συλληφθέντα παραλάμβανε τα εμπορεύματα από κοντέινερ άλλης μεταφορικής εταιρείας, τα αποθήκευε προσωρινά και στη συνέχεια τα διένειμε κυρίως στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Μάλιστα, τα τιμολόγια που συνόδευαν τα εμπορεύματα, κατά την εισαγωγή τους στη χώρα έφεραν επωνυμία αλλοδαπής εταιρείας, ενώ κατά την παραλαβή τους έφεραν επωνυμία ελληνικής εταιρείας, αμφότερες ιδιοκτησίας του συλληφθέντα.

Υπολογίζεται ότι η συνολική επαπειλούμενη ζημία ανέρχεται τουλάχιστον στο ποσό των -953.150- ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Πάτρα: Κορυφώνεται η αγωνία για την Γεωργία Κριμπά

Σε πλήρη εξέλιξη, αλλά μέχρι στιγμής χωρίς αποτέλεσμα, βρίσκονται...

Η Κλόντια Σίφερ έκλεισε τα 56 και το γιόρτασε μέσα σε πισίνα: Ευγνώμων, έγραψε

Τα 56 έκλεισε η Κλόντια Σίφερ και το γιόρτασε μέσα σε...

Οι βουτιές της Ευγενίας Σαμαρά σε «φυσικό πηγάδι» στο Μεξικό: Ο νέος μου έρωτας στη φύση, σχολιάζει

Νέες εικόνες από το ταξίδι της στο Μεξικό μοιράστηκε με τους...

Άγριο ξύλο μεταξύ τουριστών στο Κάπρι: Χτυπήθηκαν με καρέκλες, γροθιές και κλωτσιές, δείτε βίντεο

Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν στο Κάπρι τη Δευτέρα (24/8), όταν ομάδα τουριστών...