Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι διευκρίνισε ο Σκρέκας για τα τιμολόγια

    Ημερομηνία:

    Για τα τιμολόγια ρεύματος μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας στη Βουλή.  «Σε όλη τη Ευρώπη υπάρχουν σταθερά και κυμαινόμενα τιμολόγια. Στην Ελλάδα όλοι, πριν την ενεργειακή κρίση, είχαν κυμαινόμενο τιμολόγιο. Εμείς υποχρεώσαμε τις εταιρείες να ανακοινώνουν τις τιμές, για τον επόμενο μήνα, και να έχουμε ένα σταθερό τιμολόγιο, για τον επόμενο μήνα. Έρχεται τώρα ο αρμόδιος υπουργός και λέει ότι θα υπάρχει και τιμολόγιο «μπλε» με το οποίο θα μπορεί να συνάπτει μια σύμβαση με τον πάροχο ενέργειας ο καταναλωτής, με σταθερή τιμή για 12 μήνες. Έτσι όσο και να πάει η τιμή ενέργειας, θα είναι σταθερή η τιμή που αυτός θα προμηθεύεται το ρεύμα. Αυτό βοηθά όταν έχουμε μεγάλες εκρήξεις στις τιμές ενέργειας», είπε ο κ. Σκρέκας.

    Για το «κίτρινο τιμολόγιο», ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε ότι «για πρώτη φορά στη χώρα, έρχεται μεταβλητό τιμολόγιο, ανάλογα με την ώρα κατανάλωσης, γιατί το πρωί η ηλεκτρική ενέργεια είναι πιο φτηνή από το βράδυ, γιατί το πρωί παράγεται από ΑΠΕ». Έτσι θα μπορεί ο καταναλωτής, μόλις τοποθετηθούν οι έξυπνες μετρητές, να αγοράζει ή να καταναλώνει ενέργεια την ώρα που είναι πιο φτηνά, είπε ο Κώστας Σκρέκας.

    «Έχουμε ελεύθερη αγορά. Στις τιμές που ανακοινώθηκαν τον Σεπτέμβριο, υπήρχε πάροχος με 16 λεπτά τιμή κιλοβατώρας και υπήρχε πάροχος με 10 λεπτά. Δηλαδή, 40% με 50% χαμηλότερη τιμή. Συνεπώς, υπάρχει επιλογή στον καταναλωτή», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κάθειρξη οκτώ χρόνων σε Ιάπωνα για τον βιασμό της κόρης του η οποία τον κατήγγειλε δημόσια

    Σε κάθειρξη οκτώ ετών καταδίκασε σήμερα (21/10) ιαπωνικό δικαστήριο,...

    Επεισόδιο στο Εφετείο με Ιερέα: Γυναίκα τον έβρισε και του πέταξε μπουκάλι

    Ένα ακραίο περιστατικό λεκτικής βίας έλαβε χώρα σήμερα στο...

    Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Ήμουν τόσο θρησκόληπτος που δεν είχα ερωτικές επαφές κάθε Τετάρτη και Παρασκευή»

    Στον Τάσο Τρύφωνος και την εκπομπή «Τετ-α-Τετ» μίλησε ο Γρηγόρης...

    ΕΚΤΑΚΤΟ: Πέθανε ο Διονύσης Σαββόπουλος

    Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της  Τρίτης...