Ηλεκτρονικά τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους από το 2025

    Ημερομηνία:

    Με ηλεκτρονικά διόδια θα κινούνται στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους οι οδηγοί από το 2025. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει σκοπό την προώθηση και λειτουργία ενός προηγμένου συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων μέσα από ένα διαγωνισμό ΣΔΙΤ.

    Το κόστος του διαγωνισμού όπως έχει καταγραφεί αγγίζει τα 300 εκατ. ευρώ και στόχος είναι να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στόχος είναι ο διαγωνισμός για το έργο αυτό να προχωρήσει το επόμενο διάστημα και να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2023. Η ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών θα πρέπει να έχουν γίνει μέχρι το τέλος του 2025, στο τέλος της περιόδου που έχει θέσει δηλαδή το Ταμείο Ανάκαμψης.

    GLEARNET

    Πρόκειται για έργο που περιλαμβάνει την εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για τη σταδιακή μετάβαση στο σύστημα ελεύθερης ροής (free flow) στους κλειστούς αυτοκινητοδρόμους της χώρας. Το έργο αυτό θα αποτελέσει βελτίωση του μηχανισμού χρέωσης των οδηγών αλλά και βελτίωση της εξυπηρέτησης των χρηστών των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Επιστροφές φόρου σε 24 ώρες με το νέο Taxis

    Αυτόματες δηλώσεις, επιστροφές φόρου σε 24 ώρες και πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς φέρνει το νέο TAXIS 2.0,...

    Οι άντρες ξεμένουν από φίλους και οι γυναίκες καλύπτουν το κενό

    Bρέθηκε η λέξη που μπορεί να συνοψίσει όλα όσα...

    Αυτό είναι το νέο εντυπωσιακό κτίριο γραφείων στη Βουλιαγμένης

    Σε δύο μήνες θα είναι έτοιμο το νέο τριώροφο κτίριο...

    ΥΠΕΘΟ: Νέο «παράθυρο» για φοροαπαλλαγή 7 έτη – Ποιοι κερδίζουν

    Ευκολότερη γίνεται η επιστροφή στην πατρίδα, για όσους θέλουν να κάνουν...