Ηλεκτρονικά τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους από το 2025

    Ημερομηνία:

    Με ηλεκτρονικά διόδια θα κινούνται στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους οι οδηγοί από το 2025. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει σκοπό την προώθηση και λειτουργία ενός προηγμένου συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων μέσα από ένα διαγωνισμό ΣΔΙΤ.

    Φλίγκος

    Το κόστος του διαγωνισμού όπως έχει καταγραφεί αγγίζει τα 300 εκατ. ευρώ και στόχος είναι να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στόχος είναι ο διαγωνισμός για το έργο αυτό να προχωρήσει το επόμενο διάστημα και να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2023. Η ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών θα πρέπει να έχουν γίνει μέχρι το τέλος του 2025, στο τέλος της περιόδου που έχει θέσει δηλαδή το Ταμείο Ανάκαμψης.

    ICECAP

    Πρόκειται για έργο που περιλαμβάνει την εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για τη σταδιακή μετάβαση στο σύστημα ελεύθερης ροής (free flow) στους κλειστούς αυτοκινητοδρόμους της χώρας. Το έργο αυτό θα αποτελέσει βελτίωση του μηχανισμού χρέωσης των οδηγών αλλά και βελτίωση της εξυπηρέτησης των χρηστών των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σούπερ μάρκετ: Ραγδαία αύξηση στις πωλήσεις το 2025 – Έκαναν τζίρο €3,27 δισ. μέσα σε 3 μήνες

    Παρά την άνοδο των τιμών στα τρόφιμα το πρώτο τρίμηνο του...

    ΠΑΤΡΑ: Δύο τροχαία σε 24 ώρες… χωρίς κρεβάτι στην ΜΕΘ! Κίνδυνος για 42χρονο και 16χρονο παλικάρι

    Την ώρα που στο Υπουργείο Υγείας προσπαθούν ακόμη και...

    Νέες επιχειρήσεις από ανέργους: Σε ποιες πόλεις θα στην Ελλάδα θα δοθεί επιχορήγηση 14.800 ευρώ

    Ολοκληρώθηκε από τη ΔΥΠΑ η αξιολόγηση των οικονομικών σχεδίων του Α΄...

    e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Τι πληρώνουν από 19 έως και 23 Μαΐου

    Συνολικά 79.159.847,89 ευρώ θα καταβληθούν σε 90.465 από τις...