Ημέρα της Ευρώπης: Εντυπωσιακή φωταγώγηση της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου

    Ημερομηνία:

    Στα χρώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης φωταγωγήθηκε το βράδυ της 8ης Μαρτίου η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης.

    Η Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης επελέγη από την Ελλάδα ως ένα από τα πιο εμβληματικά τοπόσημα της χώρας, που μετείχαν στους εορτασμούς που έγιναν σε όλες τις χώρες της ΕΕ, σε μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με κεντρικό μήνυμα «Ένας μήνας ως τις Ευρωπαϊκές Εκλογές – 9 Ιουνίου 2024».

    Στις οθόνες της γέφυρας εμφανίστηκε το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Αξιοποίησε την Ψήφο σου – 9 Ιουνίου», με στόχο να υπενθυμίσει στους πολίτες την αξιοποίηση της ψήφου τους στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

    Ημέρα της Ευρώπης: Εντυπωσιακή φωταγώγηση της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου

    Η επιλογή της Γέφυρας και η υλοποίηση της δράσης ήταν μια συνεργασία του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με το Γραφείο του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στην Ελλάδα και τη Γέφυρα Α.Ε.

    Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι η μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα στον κόσμο, που ολοκληρώθηκε το 2004, αποτελεί ορόσημο της Ελλάδας του 21ου αιώνα και αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της κινητικότητας, συνδέοντας ανθρώπους και περιοχές. Με την ολοκλήρωση του έργου, έγινε πλέον πραγματικότητα το όραμα που είχε περισσότερα από εκατό χρόνια πριν, ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Χαρίλαος Τρικούπης για τη γεφύρωση του στενού θαλάσσιου περάσματος μεταξύ του Ρίου και του Αντιρρίου.

    gefyra3

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Νεκρός 30χρονος μέσα στο σπίτι του

    Νεκρός μέσα στο σπίτι του σε κεντρικό σημείο του Πύργου,...

    Ασκήσεις ηρεμίας από το Μαξίμου – Συναντήσεις και περιοδείες στο πρόγραμμα Μητσοτάκη

    Η επιστροφή του Μεγάρου Μαξίμου στην καθημερινότητα είναι σταδιακή. Παρ’ όλα...

    Μητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ – BINTEO

    Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται...