Ινδία: Νεκροί εντοπίστηκαν 18 άγριοι ασιατικοί ελέφαντες – Πιθανόν χτυπήθηκαν από κεραυνούς

    Ημερομηνία:

    Δεκαοκτώ άγριοι ασιατικοί ελέφαντες βρέθηκαν νεκροί στο ανατολικό ινδικό κρατίδιο Άσαμ, πιθανόν έχοντας χτυπηθεί από κεραυνούς, ανακοίνωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.

    Χθες Πέμπτη χωρικοί βρήκαν νεκρούς 14 ενήλικες ελέφαντες και άλλοι τέσσερις βρέθηκαν νεκροί στους πρόποδες της προστατευόμενης δασικής περιοχής Κουντόλι, στο Άσαμ, 160 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του κρατιδίου, Ντισπούρ, δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος της υπηρεσίας άγριας ζωής της περιοχής Μ.Κ Γιαντάβα.

    18 elephants killed in lightning strikes in Assam’s Nagaon

     

    Η τοπική κυβέρνηση διέταξε σήμερα την διενέργεια έρευνας για το περιστατικό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δασών και Άγριας Ζωής του Άσαμ, Παριμάλ Σουκλαμπαϊντίγια.

    elephants_3
    elephants_india

    «Μια προκαταρκτική έκθεση αφήνει να εννοηθεί ότι οι θάνατοι (των ζώων) πιθανόν να οφείλονται σε κεραυνούς παρότι πρέπει να το διαπιστώσουμε μέσω των εξετάσεων που θα διενεργηθούν και θα δείξουν αν υπάρχουν κάποια άλλα αίτια όπως δηλητηρίαση ή νόσος», πρόσθεσε ο υπουργός.

    Οι ντόπιοι που βρήκαν τα πτώματα των ζώων είπαν ότι οι ελέφαντες πιθανόν να χτυπήθηκαν από κεραυνό αργά το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με έναν δασοφύλακα, ο οποίος πρόσθεσε ότι είδε καμμένα δέντρα στην περιοχή.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δυτική Αχαΐα: Μπαίνει στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ με Φωτοβολταϊκό Πάρκο

    Φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 5,1428 MW, θα...

    Πάτρα: Νυχτερινή παρέλαση 2026: Πλήρωμα 13

    https://www.youtube.com/watch?v=adAg2r2tFTE

    Με επιτυχία και αστείρευτο κέφι ο καρναβαλικός χορός της Στέγης Καλαβρυτινών Πάτρας «Αγία Λαύρα»

      Σε ένα κλίμα απόλυτης γιορτής και καρναβαλικής διάθεσης, η...

    Κατάμεστος ο Φάρος – Χορός, κέφι και πολύχρωμοι χαρταετοί στην Καθαρά Δευτέρα – φωτο

    Κατάμεστος ήταν ο Φάρος από κόσμο, καθώς μικροί και...