Ινδία: Τουλάχιστον 900 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κεραυνούς

    Ημερομηνία:

    Καύσωνες και κεραυνοί έπληξαν φέτος την Ινδία, με αποτέλεσμα οι θάνατοι να αυξηθούν, σύμφωνα με τα στοιχεία της χώρας. Οι επιστήμονες λένε ότι ευθύνεται η κλιματική αλλαγή και επισημαίνουν ότι «υπήρχαν σχεδόν οκτώ φορές περισσότεροι καύσωνες, 27 συνολικά, ενώ οι κεραυνοί αυξήθηκαν πάνω από 111 φορές, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 907 άνθρωποι».

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι καταιγίδες ξεπέρασαν τις 240 και ακόμη φέτος οι 2.183 θάνατοι που οφείλονταν σε τέτοια περιστατικά έως τον περασμένο μήνα ήταν οι περισσότεροι από το 2019 όταν 3.017 έχασαν τη ζωή τους κάτω από τέτοιες συνθήκες. Κεραυνοί καθώς και πλημμύρες και ισχυρές βροχοπτώσεις αντιστοιχούσαν στο 78% των θανάτων φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία.

    Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων στην Ινδία αυξήθηκαν αυτόν τον αιώνα και η χώρα μπορεί να βιώσει πιο συχνά κύματα καύσωνα στο μέλλον, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, Η Ινδία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος στον κόσμο ρυπαντής άνθρακα, αν και οι κατά κεφαλήν εκπομπές της είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το παράνομο κυνήγι χταποδιών απειλή για την επιβίωση του είδους στην Ελλάδα

    Το παράνομο κυνήγι χταποδιών στην Ελλάδα και τις καταστρεπτικές για το είδος...

    Επίδομα 250 ευρώ: Χορηγείται με πολλούς «κόφτες» – Ποιοι μένουν εκτός

    Με «κόφτες» θα καταβληθεί τον Νοέμβριο το επίδομα των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους....

    Νέες μηνύσεις από τον Γιώργο Μαζωνάκη αύριο Παρασκευή – Ποιους αφορούν

    Νέες μηνύσεις καταθέτει αύριο Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος...