Influencers: Έρχονται έλεγχοι από το Υπουργείο Ανάπτυξης

    Ημερομηνία:

     

    Φλίγκος

    Ελέγχους των εμπορικών πρακτικών που χρησιμοποιούν οι influencers στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα διενεργήσει τις επόμενες εβδομάδες το Υπουργείο Ανάπτυξης με τη συνδρομή ψηφιακών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την προστασία των καταναλωτών από παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές.

    ICECAP

    Ειδικότερα, στο πλαίσιο των Πανευρωπαϊκών Ελέγχων που διενεργούνται στα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EU Sweeps), η Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου πρόκειται να πραγματοποιήσει ελέγχους στις εμπορικές πρακτικές που χρησιμοποιούν οι influencers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να προωθήσουν ή να διαθέσουν προς πώληση αγαθά και υπηρεσίες των εταιριών (brands) με τις οποίες συνεργάζονται.

    Ο στόχος των πανευρωπαϊκών ελέγχων είναι διττός: πρώτον, να εντοπιστούν αναρτήσεις των influencers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες περιέχουν μαρτυρίες, κριτικές ή καταχωρήσεις που ενδεχομένως να είναι παραπλανητικές για τους καταναλωτές, επηρεάζοντας την αγοραστική τους συμπεριφορά και προκαλώντας οικονομική ζημία, και δεύτερον να επαληθεύσουν εάν οι influencers ενημερώνουν με σαφήνεια τους ακόλουθούς τους σχετικά με την ταυτότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας της εκάστοτε παραγωγού εταιρίας.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Ανάπτυξης καλούν τους influencers, καθώς και όλους όσοι εμπλέκονται στον κλάδο του ψηφιακού marketing, να επισκεφτούν την πλατφόρμα Influencer Legal Hub, προκειμένου να ενημερωθούν επαρκώς για τις νομικές τους υποχρεώσεις, τις θεμιτές εμπορικές πρακτικές και τα ισχύοντα Ευρωπαϊκά πρότυπα για την προστασία των καταναλωτών. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν στην ανάλογη ενότητα της ιστοσελίδας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Υπεύθυνος καταστήματος προκαλούσε ηχορύπανση

    Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στο Ρίο, από αστυνομικούς...

    ΑΧΑΙΑ: Ανήλικοι πήραν το τιμόνι και ενεπλάκησαν σε τροχαίο

    Συνελήφθησαν, χθες και σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα και...

    Κασσελάκης: «Δεν υπάρχει θέμα συγχώνευσης με την Πλεύση Ελευθερίας»

    Ο Στέφανος Κασσελάκης, πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε σε...

    Ακρίβεια 2025: Τα νοικοκυριά κόβουν σοκολάτα και κρέας λόγω αυξημένων τιμών στα απαραίτητα (λίστες)

    Τη σταθερά του εγχώριου λιανεμπορίου εξακολουθούν να αποτελούν τα ελληνικά σούπερ μάρκετ, καταγράφοντας σημαντική...