Ιντερπόλ: «Δραματική» αύξηση της εγκληματικότητας κατά τη διανομή των εμβολίων

    Ημερομηνία:

    Ο επικεφαλής της Ιντερπόλ Γιούργκεν Στοκ προειδοποίησε σήμερα ότι αναμένει «δραματική» αύξηση της εγκληματικότητας κατά την διανομή των δόσεων των εμβολίων κατά της COVID-19, που έχει ήδη αρχίσει σε κάποιες χώρες.

    «Με την διανομή των εμβολίων, η εγκληματικότητα θα αυξηθεί με δραματικό τρόπο», σημείωσε ο Γιούργκεν Στοκ σε δηλώσεις που έκανε στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche.

    «Θα δούμε κλοπές, διαρρήξεις σε αποθήκες και επιθέσεις κατά τη μεταφορά των εμβολίων», πρόσθεσε, ενώ σήμερα αναμένεται η γνωμοδότηση των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών για την έγκριση της κυκλοφορίας στην αγορά ενός πρώτου εμβολίου κατά της COVID-19.

    Επίσης αναμένεται μια αύξηση της διαφθοράς «προκειμένου να προμηθευτεί κάποιος πιο γρήγορα το πολύτιμο εμβόλιο».

    Ένα πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19, αυτό των Pfizer/BioNTech, έχει ήδη εγκριθεί σε 16 χώρες.

    Αν η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων εγκρίνει σήμερα την κυκλοφορία του εμβολίου αυτού, οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ε.Ε. θα μπορούν να ξεκινήσουν ήδη από την Κυριακή.

    Στη Γερμανία, η ομοσπονδιακή αστυνομία έχει επιφορτιστεί με την διανομή των δόσεων του εμβολίου, οι οποίες θα φυλάσσονται σε απόρρητες τοποθεσίες.

    Ορισμένοι εκφράζουν επίσης φόβο για επιχειρήσεις δολιοφθοράς από ανθρώπους που τάσσονται κατά των εμβολίων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καταγγελία από το “Κίνημα Δημοκρατίας”: Κλείνουν τα ΕΛΤΑ στη Χαλανδρίτσα

    Το Κίνημα Δημοκρατίας και η Δημοτική Οργάνωση Πάτρας –...

    Κρήτη: Σήμερα η κηδεία του 52χρονου που δολοφονήθηκε από τον 23χρονο στα Χανιά

    Σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν...

    Πάτρα: Αυξημένη ζήτηση για καυσόξυλα – Οι τιμές αλλά και η διαθεσιμότητα

    Αυξημένο ενδιαφέρον για καυσόξυλα καταγράφεται φέτος στην Πάτρα, με...