Ιωάννινα – Κακαβιά: Αντίστροφη μέτρηση για τις υπογραφές στο οδικό έργο

    Ημερομηνία:

    Με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δεσμεύτηκε το ποσό των 269 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του έργου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών “Επέκταση Ιόνιας Οδού: τμήμα Ιωάννινα – Κακαβιά“.

    Αυτός καθώς έχει ολοκληρωθεί η προσυμβατική περίοδος του διαγωνισμού, έχει ολοκληρωθεί ο προ-συμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ έχει ενημερωθεί και η Βουλή των Ελλήνων. Ο χρόνος ολοκλήρωσης και παράδοσης του έργου είναι 54 μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης.

    Το έργο, συνολικού μήκους 69,5 χιλιομέτρων το οποίο αφορά στην κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά από την συμβολή της Ιόνιας Οδού με την Εγνατία (Α/Κ Εγνατίας) μέχρι την Κακαβιά και τα ελληνοαλβανικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένων και όλων των απαιτούμενων υποστηρικτικών δράσεων (απαλλοτριώσεις, μετατοπίσεις – αποκαταστάσεις δικτύων ΟΚΩ και συνδέσεις με αυτά και αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες) περιλαμβάνει δύο τμήματα:

    ICECAP
    Τμήμα 1: Ιωάννινα – Καλπάκι: Με αρχή τον ανισόπεδο κόμβο Εγνατίας και πέρας το τέλος του ανισόπεδου κόμβου Καλπακίου και συνολικό μήκος 46,40 χιλιόμετρα επί νέας χάραξης. Στο τμήμα περιλαμβάνονται έξι ανισόπεδοι κόμβοι.
    Τμήμα 2: Καλπάκι – Κακαβιά: Με αρχή το πέρας του ανισόπεδου κόμβου Καλπακίου και πέρας τον μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς και συνολικό μήκος 23,11 χιλιόμετρα, όπου προβλέπεται η αναβάθμιση της υφιστάμενης οδού.

    Πρόκειται για ένα έργο Εθνικού Επιπέδου και ένα από τα εμβληματικά έργα του υπουργείου ΥΠΟΜΕ. Η κατασκευή του είναι ζωτικής σημασίας για την Π.Ε. Ιωαννίνων και την ευρύτερη περιοχή, καθώς με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να εξοικονομηθεί ο χρόνος μετακίνησης των οχημάτων αλλά και να μειωθεί ο αριθμός των ατυχημάτων.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Μητροπολίτης Πατρών στον επιτάφιο του Παντοκράτορα – ΦΩΤΟ

    Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.Χρυσόστομος επισκέφθηκε σήμερα τον ιερό ναό...

    Η «φωνή» της Δ. Ελλάδας στην «καρδιά» της Ευρώπης

    Αντιπροσωπεία αιρετών της Δυτικής Ελλάδας βρέθηκε στις Βρυξέλλες από τις...

    ΠΑΤΡΑ: Μαθητές της Β΄ Δημοτικού αρθρογραφούν!

    Οι μικροί μαθητές της Β΄ δημοτικού στα  Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια...

    ΠΑΤΡΑ: Η Περιφορά του Επιταφίου στο Α΄ Δημοτικό Κοιμητήριο (ΦΩΤΟ)

    Με θρησκευτική ευλάβεια και βαθιά κατάνυξη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα...