ΗΠΑ: Η Γερουσία ανέτρεψε το βέτο Τραμπ για κυρώσεις στην Τουρκία

    Ημερομηνία:

    Ισχυρό «χαστούκι» στον Ντόναλντ Τραμπ με το «καλημέρα» της νέας χρονιάς καθώς η αμερικανική Γερουσία ψήφισε σήμερα υπέρ της αναίρεσης του βέτο σε βάρος του αμυντικού προϋπολογισμού (NDAA), ενός νομοσχεδίου για την εθνική ασφάλεια ύψους 740 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, υιοθέτησε με τα 2/3 και πλέον των ψήφων τον προϋπολογισμό παρά τις «ενστάσεις του προέδρου».

    Η ψηφοφορία αυτή σηματοδοτεί την πρώτη ακύρωση βέτο της προεδρίας του Τραμπ και θεωρείται ευρέως ως μια οξεία κριτική σε βάρος του, τις τελευταίες ημέρες της θητείας του.

    ICECAP

    Καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, έκανε το ίδιο τη Δευτέρα, το κείμενο υιοθετείται οριστικά. Η Πράξη Εξουσιοδότησης της Εθνικής Άμυνας (National Defense Authorization Act- NDAA), που ορίζει την πολιτική του υπουργείου Άμυνας της χώρας, υπερψηφίζεται κάθε χρόνο από το 1960.

    Πλέον ανοίγει ο δρόμος για κυρώσεις στην Τουρκία αναφορικά με την αγορά των S-400 από την Ρωσία, κάτι που έχει προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μπιλ Γκέιτς: Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αντικαταστήσει ακόμη και τους γιατρούς και τους δασκάλους

    Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε ότι η μακροχρόνια έλλειψη γιατρών και δασκάλων...

    ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ: Εκδήλωση από την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων

    Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων...

    Τροχαίο με τραυματισμό και στην Αντιρρίου – Ιωαννίνων (ΦΩΤΟ)

    Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (23/4) στην...