Ηράκλειο: Μαθητές συγκινούν με τις συμβολικές δράσεις συμπαράστασης στα θύματα των Τεμπών

    Ημερομηνία:

    Με τον δικό τους συγκινητικό και ευαίσθητο τρόπο μαθητές σχολείων του Ηρακλείου καταθέτουν την θλίψη τους για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και εκφράζουν την συμπόνοια και την αλληλεγγύη τους στους συγγενείς τους.

    Το πρωί μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ηρακλείου σχημάτισαν με τις σχολικές τους τσάντες στον αύλειο χώρο του σχολείου τους την φράση “Έφτασες;”. Μια φράση που και οι ίδιοι έχουν ακούσει πολλές φορές από τα χείλη των γονιών τους και η οποία αντανακλά την αγωνία όσων είχαν τα δικά τους παιδιά στο μοιραίο τραίνο.

    Με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα και ένα πανό, όπου αναγραφόταν οι φάσεις: “Να με πάρεις όταν φτάσεις. Ναι; ” και “Πάμε κι όπου βγει” οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου έστειλαν το δικό τους μήνυμα διαμαρτυρίας στον άδικο χαμό των τουλάχιστον 46 νεκρών του δυστυχήματος στα Τέμπη.

    Οι μαθητές, που σε αρκετές περιπτώσεις συγκίνησαν τους καθηγητές αλλά και όσους έγιναν μάρτυρες αυτών των συμβολικών δράσεων, όπως έχει γράψει το ertnews, σήμερα προχώρησαν σε καταλήψεις σχολείων σε όλο το νομό Ηρακλείου, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να συμμετάσχουν στο τριήμερο πένθος και να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στα θύματα και στις οικογένειές τους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γιατί χρειάζεται να βάλετε ελάχιστη ποσότητα αλατιού στο ψυγείο σας

    Το αλάτι είναι ίσως το πιο γνωστό καρύκευμα που δίνει νοστιμιά...

    Αγρίνιο: Ο Περιφερειάρχης στην Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

    Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας,...

    Εάν ένας άνδρας χρησιμοποιεί αυτές τις 10 φράσεις στη συνομιλία, προσπαθεί να κρύψει τις ανασφάλειές του

    Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανασφάλειες. Άλλοι για την εμφάνισή...

    Πάτρα: Η Δημοτική Αρχή παρούσα στην Επέτειο (Φωτό)

    Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κατερίνα Σίμου, παραβρέθηκαν...