Ιράν: 16χρονη αυτοκτόνησε μετά τις απειλές που δέχτηκε επειδή χόρεψε χωρίς χιτζάμπ

    Ημερομηνία:

    Σοκ προκαλεί η είδηση της αυτοκτονίας μιας 16χρονης στο Ιράν, η οποία έβαλε τέλος στη ζωή της αφού απειλήθηκε με αποβολή όταν καταγράφηκε να χορεύει χωρίς να φοράει χιτζάμπ – λίγες ημέρες μετά την ιστορία της φοιτήτριας από το Ιράν που έμεινε με τα εσώρουχα για να διαμαρτυρηθεί, συνελήφθη και κακοποιήθηκε βάναυσα.

    Οι τελευταίες στιγμές της Αρεζού Καβάρι όπως ήταν το όνομα της 16χρονης αποτυπώνονται σε φωτογραφία στην οποία φέρεται να είναι η ίδια στην άκρη ενός κτηρίου λίγο πριν βουτήξει στο κενό

    O θάνατος της Αρεζού, η οποία είχε καταγωγή από το Αφγανιστάν και ζούσε στην πόλη Σαράρι, επιβεβαιώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Τεχεράνης στην οποία καταγράφεται ότι η 16χρονη «τραυματίστηκε λόγω της πτώσης της από ένα κτήριο. Μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε».

    Αν και στην ανακοίνωση των ιρανικών αρχών σημειώνεται ότι «τα κίνητρα και οι λόγοι της πράξης αυτής ερευνώνται», η ακτιβίστρια Μασίχ Αλιντζάντ έγραψε στο Χ ότι η 16χρονη οδηγήθηκε στο να αυτοκτονήσει «αφού την έστειλαν πίσω από σχολική εκδρομή επειδή παραβίασε τον κώδικα ενδυμασίας φορώντας τζιν αντί για την προβλεπόμενη ενδυμασία».

    Από την πλευρά του ο πατέρας της 16χρονης υπέβαλε καταγγελία σε βάρος του σχολείου το οποίο κατηγόρησε για αμέλεια και αναισθησία.

    «Οι Ταλιμπάν διώχνουν τα κορίτσια από τα σχολεία και οι κληρικοί του Ιράν συντρίβουν το πνεύμα μιας κοπέλας που ήθελε να έχει λυτά τα μαλλιά της, να χορέψει και να διαλέξει τα ρούχα της» έγραψε η Αλιντζάντ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ανεβαίνει ο λογαριασμός ρεύματος – Τι θα κρίνει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας το καλοκαίρι

    Σε καθεστώς έντονης μεταβλητότητας εισέρχεται η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς...

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΟΥΜΠΗΣ: ΟΠΕΚΕΠΕ: Το μεγάλο ξεκαθάρισμα ξεκίνησε

    Σήμερα, 27 Ιουνίου 2025, σημειώθηκε καίριος ανασχηματισμός για το...

    ΠΥΡΓΟΣ: Με απόφαση Εισαγγελέα στους γονείς και τα 4 παιδιά! Και το μωρό που είχε μείνει στο μπαλκόνι

    Με απόφαση εισαγγελέα, τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας των...