IRIS σε όλες τις επιχειρήσεις – Από 1η Νοεμβρίου υποχρεωτική επέκταση των πληρωμών

    Ημερομηνία:

    Χρονικό περιθώριο έως την 1η Νοεμβρίου, έχουν όλες οι επιχειρήσεις ώστε να δέχονται πληρωμές μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος IRIS.

    Η πρόβλεψη είναι υποχρεωτική, και απαιτείται αναβάθμιση των υπαρχόντων POS. Πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια να περιοριστεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, καθώς πρακτικά το IRIS θα διασυνδεθεί με τις ταμειακές.

    Φλίγκος

    Το 2024 η χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας αυξήθηκε κατά 21% με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 47,7 δισ. ευρώ (από 39,4). Τους πρώτους τρεις μήνες του 2025 η αξία των συναλλαγών μέσω του συστήματος IRIS, ξεπέρασε τα 2 δισ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών τα 20,6 εκατ. ευρώ. Για την επέκταση του συστήματος IRIS δεν θα χρειαστεί αλλαγή των POS, παρά μόνο αναβάθμιση του λογισμικού τους.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Προς παραμονή στον Ολυμπιακό ο Μιλουτίνοφ – Η αντίδραση του Γιαννακόπουλου στη ρελάνς των Αγγελόπουλων

    Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ φαίνεται πως αποτελεί μήλον της έριδος για όλη...

    ΠΑΤΡΑ: 7 συνοικίες δεν θα έχουν νερό σήμερα – ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ

    Επείγουσες εργασίες σε αντλιοστάσιο, θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη 11 Ιουνίου,...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή & θα κηδευτούν την Τετάρτη 11 & την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025

    ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, αδελφή & θεία ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ χήρα...

    Ελλάδα – Βουλγαρία 4-0: «Έβρεξε» πάλι γκολ για την Εθνική στο Ηράκλειο

    Με τέσσερα γκολ στο β΄ ημίχρονο η εθνική νίκησε...