Ισχυρός σεισμός 5,5 ρίχτερ τα ξημερώματα στην Ελλάδα

    Ημερομηνία:

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5  βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 1:25 τα ξημερώματα της Δευτέρας (21/11) στο Κρητικό πέλαγος, μεταξύ Καρπάθου, Κάσσου και Κρήτης.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 63 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κάσσου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 46,9 χιλιόμετρα.

    Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στα τρία νησιά, ιδίως δε στην Κρήτη και είχε μεγάλη διάρκεια, ωστόσο δεν σημειώθηκαν πουθενά ζημιές.

    Περίπου 25 λεπτά μετά τον πρώτο σεισμό, ακολούθησε και ένας μετασεισμός 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, δύο χιλιόμετρα δυτικότερα από το πρώτο επίκεντρο.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο μετασεισμός καταγράφηκε στα 65 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κάσσου, σε εστιακό βάθος 45,9 χιλιόμετρα.

    Παράλληλα το Ευρωμεσογεϊακό Ινστιτούτο ανάρτησε και προειδοποίηση για τσουνάμι, μετά τον κύριο σεισμό.

    https://www.zougla.gr/

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τραγωδία στη Ροδόπη: Γιος σκότωσε στο ξύλο τον 82χρονο πατέρα του

    Τραγικό θάνατο βρήκε ένας ηλικιωμένος τα ξημερώματα της Τετάρτης (29.10.2025) στο...

    Ένα νέο φεστιβάλ τζαζ γεννιέται στην Πάτρα

    Ένα νέο φεστιβάλ τζαζ γεννιέται στην Πάτρα από τη...

    Λειψυδρία: Μειωμένη κατά 44% η έκταση της λίμνης του Μόρνου – Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 ετών οι βροχές

    Εντείνεται η ανησυχία για τον κίνδυνο λειψυδρίας στην Αττική, καθώς τα...