Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ έπληξε την κεντρική Χιλή

Ημερομηνία:

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το απόγευμα της Κυριακής (31/5), στις 17:34 τοπική ώρα, περιοχή της κεντρικής Χιλής, κοντά στα σύνορα με Αργεντινή και Βολιβία, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικής Επισκόπησης (USGS).

Το εστιακό βάθος του σεισμού, το οποίο δεν απείχε πολύ από την πρωτεύουσα Σαντιάγο, σύμφωνα με το USGS, υπολογίζεται στα 15 χλμ.

Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα

Από την πλευρά του, και το Ευρωπαϊκό- Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) δίνει το σεισμό στα 6 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 16 χλμ. και επίκεντρο τα 16 χλμ. δυτικά βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Σαντιάγο.

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Γωγώ Φαρμάκη: Η πρώτη ανάρτηση μετά τον ξαφνικό χαμό του 32χρονου αδελφού της στο Αγρίνιο

Στην πρώτη της ανάρτηση μετά τον ξαφνικό θάνατο του...

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Χάρης Μαμουλάκης

Την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε νωρίς το...

Πάτρα: Εβαλαν φωτιά στις 4.30 τα ξημερώματα σε Μercedes – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Φωτιά εκδηλώθηκε τη νύχτα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην Πάτρα,...