Ισημερινός: Απελευθερώθηκε Χιλιανός στρατιωτικός – Ακρωτηριάστηκε από τους απαγωγείς του

    Ημερομηνία:

    Μέλος του Πολεμικού Ναυτικού της Χιλής που είχε απαχθεί στον Ισημερινό και υπέστη ακρωτηριασμό δακτύλων του ενός χεριού του εντέλει απελευθερώθηκε χθες Κυριακή, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Η αστυνομία του Ισημερινού «απελευθέρωσε χιλιανό υπήκοο» για τον οποίο οι απαγωγείς απαιτούσαν λύτρα 100.000 δολαρίων (95.000 ευρώ), γνωστοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών μέσω Twitter.

    Οι δράστες της απαγωγής «ακρωτηρίασαν δυο δάκτυλα του αριστερού χεριού» του ομήρου, είπε στον Τύπο αξιωματικός της αστυνομίας, ο Φαμπάρι Μοντάλβο.

    Στη φωτογραφία που μεταφορτώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, ο Χιλιανός υπήκοος 31 ετών εικονίζεται πλάι σε αστυνομικό, με το αριστερό χέρι καλυμμένο μ’ ένα κομμάτι μαύρου πλαστικού.

    Φλίγκος

    «Δύο πρόσωπα που βαρύνουν υποψίες ότι ενέχονται στην απαγωγή του αλλοδαπού αυτού συνελήφθησαν», ανέφερε η εισαγγελία.

    Ο χιλιανός υπήκοος, ο Λουίς Τολέδο, απήχθη στην παραθαλάσσια πόλη Δάουλε, στον νοτιοδυτικό Ισημερινό, όπου ζει με τη σύζυγό του, υπήκοο Ισημερινού, 30 ετών, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Το Πολεμικό Ναυτικό της Χιλής ανακοίνωνε την περασμένη Τετάρτη ότι «ο κελευστής είχε πάρει άδεια άνευ αποδοχών και βρισκόταν στην πόλη Γουαγιακίλ, στον Ισημερινό, από τον Ιανουάριο».

    Εντοπίστηκε κι απελευθερώθηκε στο πλαίσιο επιχείρησης της αστυνομίας στην πόλη Ντουράν, στην περιοχή της Γουαγιακίλ, στην επαρχία Γουάγιας — σε αυτήν υπάγεται επίσης η πόλη Δάουλε, όπου απήχθη, κατά την εισαγγελία.

    Η Γουαγιακίλ, η πρωτεύουσα της Γουάγιας, λιμάνι στρατηγικής σημασίας και οικονομική πρωτεύουσα, θεωρείται η πιο επικίνδυνη πόλη του Ισημερινού: έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης συμμοριών που διεκδικούν τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το FLAMIS.GR συμμετέχει στη σημερινή 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων

    Για σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου προκήρυξαν απεργία οι ενώσεις...

    ΠΑΤΡΑ: Επιασαν τρία άτομα για τα τηλεφωνήματα με τα “μαϊμού τροχαία”

    Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες στην...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9-4-2025

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ   ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ   ΜΑΣ ΕΛΕΝΗ  ΧΗΡΑ  ΧΡΗΣΤ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ  ΓΕΝΟΣ ...

    Τραγωδία – Νεκρή βρέθηκε 19χρονη φοιτήτρια

    Βαρύτατο πένθος έχει προκαλέσει στην οικογένεια μιας 19χρονη φοιτήτριας...