Ισόβια στον Βρετανό ισλαμιστή ιεροκήρυκα Ανζέμ Σουντάρι για κατηγορίες σχετικές με τρομοκρατία

Ημερομηνία:

Ο Βρετανός ακραίος ισλαμιστής ιεροκήρυκας Ανζέμ Σουντάρι, οι οπαδοί του οποίου έχουν συνδεθεί με πολυάριθμα τρομοκρατικά σχέδια σε όλο τον κόσμο, καταδικάστηκε σήμερα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης τουλάχιστον 28 ετών για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο 57χρονος Σουντάρι καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα για τη διεύθυνση της αλ Μουχατζιρούν, που έχει τεθεί εκτός νόμου χαρακτηριζόμενη τρομοκρατική οργάνωση πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, και ότι ενθάρρυνε άλλους να υποστηρίξουν την οργάνωση αυτή.

Οργανώσεις όπως η δική σας κανονικοποιούν τη βία για να υποστηρίξουν μια ιδεολογική αιτία”, είπε ο δικαστής Μαρκ Γουόλ στον Σουντάρι στο βασιλικό δικαστήριο Γούλιτς του Λονδίνου.

“Η ύπαρξη αυτών των οργανώσεων δίνει σε άτομα που είναι μέλη τους το θάρρος να διαπράξουν πράξεις που διαφορετικά δεν θα έκαναν. Σπέρνουν τη διχόνοια μεταξύ ανθρώπων που διαφορετικά θα μπορούσαν και θα ζούσαν μαζί συνυπάρχοντας ειρηνικά.”

Ο Γουόλ επέβαλε στον Σουντάρι ποινή ισόβιας κάθειρξης. Επίσης θα δικαιούται να υποβάλει αίτηση αποφυλάκιση υπό όρους μετά την έκτιση 28 ετών της ποινής.

PHILOXENIA

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Δεύτερο συμβάν στον Μαραθιά μετά τον 10χρονο! Αυτή τη φορά κατέληξε σε τραγωδία

Δυστυχώς τραγική ήταν η κατάληξη είχε το μπάνιο μιας...

Πάτρα: Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου

Οι θεατρικές παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας συνεχίζονται...

Τουλάχιστον δύο νεκροί από μαζικούς πυροβολισμούς σε πολυκατοικία στη Μινεάπολη, ο δράστης εξουδετερώθηκε

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν μετά...