Σε εφαρμογή τίθενται πλέον οι έλεγχοι εισόδου – εξόδου για εκατοντάδες Ιταλούς υπηκόους, που καταφθάνουν στα αεροδρόμια της Ισπανίας. Πρόκειται για εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης του Πέδρο Σάντσεθ ως απάντηση στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων αναφορικά με την ελεύθερη κίνηση ευρωπαίων πολιτών βάσει της συνθήκης Σένγκεν της ιταλικής κυβέρνησης της Τζόρτζια Μελόνι.
Έτσι, λοιπόν, η Ισπανία έλεγξε περίπου 200 ταξιδιώτες που έφτασαν από την Ιταλία στα έξι μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, κατά την πρώτη ημέρα της εφαρμογής των συνοριακών ελέγχων που ενεργοποιήθηκαν μετά από μία διαφωνία με την Ιταλία για παράτυπη μετανάστευση.
Υπενθυμίζουμε ότι η Ισπανία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι συνοριακοί έλεγχοι σε πτήσεις και πλοία από την Ιταλία θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι την 7η Σεπτεμβρίου, μετά την εφαρμογή αντίστοιχων μέτρων από τη Ρώμη που υποστήριξε ότι τα μέτρα αυτά υποκινήθηκαν από το μαζικό κύμα μετανάστευσης 72.000 μεταναστών στην Θέουτα, τον ισπανικό θύλακα της Βόρειας Αφρικής στις 30 Ιουλίου.



