Ισραήλ: Αρραβωνιάστηκαν πρώην όμηροι της Χαμάς – «Μου είχε πει, βρες άλλον άνδρα να αγαπήσεις, δεν θα γυρίσω ζωντανός»

    Ημερομηνία:

    Μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης έχει σκορπίσει χαρά, χαμόγελα αλλά και δάκρυα συγκίνησης σε όλο το Ισραήλ, αφού δύο πρώην όμηροι της Χαμάς κατάφεραν τελικά να αρραβωνιαστούν, αφού η αιματηρή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου είχε αναβάλλει τα κοινά τους σχέδια για το μέλλον.

    Ο Σάσα Τρουφάνοφ και η Σαπίρ Κοέν, δύο πρώην όμηροι της Χαμάς έκαναν το επόμενο βήμα στην σχέση τους αφού αρραβωνιάστηκαν, με την είδηση να γίνεται ευρέως γνωστή στο Ισραήλ, σε σημείο που ακόμα και το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ αλλά και η ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα έστειλαν τις ευχές τους.

    Το ζευγάρι δημοσίευσε φωτογραφία στην οποία η Σαπίρ Κοέν ποζάρει με το δαχτυλίδι και με κόκκινα τριαντάφυλλα, αγκαλιά με τον αρραβωνιαστικό της Σάσα Τρουφάνοφ, κι έγιναν viral στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και social media.

    Το ζευγάρι κατάφερε μετά από δεκάδες μήνες αιχμαλωσίας στα χέρια της Χαμάς, να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του. Η ιστορία τους είναι συγκλονιστική.

    Στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, ένοπλοι μαχητές της Χαμάς έκαναν έφοδο στο κιμπούτς Νιρ Οζ και αιχμαλώτισαν τον Σάσα Τρουφάνοφ, την σύντροφό του Σαπίρ Κοέν, καθώς επίσης την μητέρα του και την γιαγιά.

    Κατά την διάρκεια της πρώτης προσωρινής εκεχειρίας τον Νοέμβριο του 2023, η Χαμάς απελευθέρωσε τις τρεις γυναίκες, όμως ο Τρουφάνοφ αφέθηκε ελεύθερος μετά από περισσότερες 400 ημέρες αιχμαλωσίας, στις 15 Φεβρουαρίου του 2025, από τον Παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ.

    Μάλιστα, η Σαπίρ Κοέν είχε αποκαλύψει ότι μετά την απελευθέρωσή του, ο σύντροφός της ομολόγησε ότι για όσο χρονικό διάστημα κρατούνταν όμηρος, προσευχόταν αυτή να βρει έναν άλλον άνθρωπο να αγαπήσει, διότι πίστευε ότι δεν θα γυρνούσε ποτέ ζωντανός.

    «Δόξα τω Θεώ που έχω το προνόμιο να στέκομαι εδώ σήμερα», είχε πει χαρακτηριστικά η Σαπίρ Κοέν στις 17 Φεβρουαρίου 2025, ημέρα απελευθέρωσης του Τρουφάνοφ και με τρεμάμενη φωνή είχε παραδεχθεί:

    «Χθες το βράδυ (16.02.2025), ο Σάσα μου είπε ότι όλο αυτό το διάστημα [από τότε που πιάστηκε όμηρος στη Γάζα], προσευχόταν να βρω έναν άντρα να αγαπήσω, προσευχόταν να μην τον περιμένω. Δεν ήθελε να περιμένω έναν άντρα που πίστευε ότι δεν θα επέστρεφε ποτέ σπίτι. Δεν πίστευε ότι θα επιβίωνε».

    Ισραήλ - Πρώην όμηροι της Χαμάς παντρεύτηκανΗ στιγμή που η Σαπίρ Κοέν αγκαλιάζει τον Σάσα Τρουφάνοφ μετά την απελευθέρωσή του από την Χαμάς / Φωτογραφία IDF

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μητέρα Ειρήνης Μουρτζούκου: «Δεν περίμενα να έχει πειράξει τα παιδιά της, να μου πει γιατί»

    «Αισθάνομαι άσχημα. Είμαι μάνα της, δεν παύω να είμαι...

    Ωρωπός: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Σε τρία μέτωπα η πυρκαγιά

    Την πιο δύσκολη νύχτα του φετινού καλοκαιριού περνούν οι...

    Καιρός: Ερχεται εμμονική ζέστη και καύσωνας αυξημένης έντασης

    Μικρές ανάσες δροσιές αναμένονται έως το Σάββατο μετά τις υψηλές...