Ισραήλ: Σφραγίστηκε το σπίτι του 21χρονου που σκότωσε στη συναγωγή 7 ανθρώπους

    Ημερομηνία:

    Σφραγίστηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου από τις δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ, το σπίτι του ενόπλου από την Παλαιστίνη που εξαπέλυσε επίθεση και σκότωσε 7 ανθρώπους έξω από μια συναγωγή στα ανατολικά της Ιερουσαλήμ το βράδυ της Παρασκευής.

    Πρόκειται για μια από τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις στην πρωτεύουσα του Ισραήλ εδώ και χρόνια. Ο 21χρονος ένοπλος έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος, καθώς άνοιξε πυρ εναντίον των ανθρώπων που έβγαιναν από τη συναγωγή μετά την προσευχή.

    Το σπίτι του δράστη βρίσκεται στην συνοικία Α-Τουρ στα ανατολικά της Ιερουσαλήμ, όπου κατοικούν κυρίως Άραβες. Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 40 άνθρωποι που φέρονται να σχετίζονται με τον 21χρονο Παλαιστίνιο, μεταξύ των οποίων συγγενείς και γείτονες, έχουν συλληφθεί από τις Αρχές του Ισραήλ και ανακρίνονται.

     

    ICECAP

    Στερούνται τα δικαιώματα από «οικογένειες τρομοκρατών»

    Από τη μεριά του, το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας ανακοίνωσε μέτρα τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή τα οποία, μεταξύ άλλων, στερούν δικαιώματα από «οικογένειες τρομοκρατών», έπειτα από δυο επιθέσεις στην ανατολική Ιερουσαλήμ, η μια εκ των οποίων στη συναγωγή.

    Ισραήλ
    Σε κατεπείγουσα συνεδρίασή του χθες Σάββατο βράδυ μετά τις επιθέσεις, το συμβούλιο αποφάσισε μεταξύ άλλων να τερματιστεί η καταβολή επιδομάτων, η κοινωνική ασφάλιση και η ασφάλιση υγείας οικογενειών, για να «πληρώσουν οι τρομοκράτες και όσοι τους υποστηρίζουν», σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

    Το κείμενο αναγγέλλει την ανάκληση των δικαιωμάτων αυτών για τις «οικογένειες τρομοκρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία» και την προσεχή υποβολή νομοσχεδίου με σκοπό την ακύρωση «των ισραηλινών ταυτοτήτων» που τυχόν διαθέτουν τα μέλη αυτής της κατηγορίας οικογενειών. Δεν εξηγείται πώς ακριβώς θα πιστοποιείται το αν μια οικογένεια «υποστηρίζει» την «τρομοκρατία».

    Κατά την έναρξη του υπουργικού του συμβουλίου σε στενή σύνθεση, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε πως η αντίδραση της κυβέρνησής του στις παλαιστινιακές επιθέσεις των δύο προηγούμενων ημερών θα είναι «δυνατή» και «άμεση».

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Βόμβα στην Hellenic Train: Τα πρόσωπα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής – Το δρομολόγιο και οι καθοδηγητές

    Την «παρέα» της οδού Αρκαδίας, που ευθύνεται για την έκρηξη στους...

    Θεσσαλονίκη: Κατάσχεσαν κατσίκι από καρότσα αυτοκινήτου επειδή… δεν είχε χαρτιά

    Ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη στη Θεσσαλονίκη την ημέρα του Πάσχα, όπου...

    Συνταγή για πεντανόστιμες πατάτες ψητές – Το μυστικό συστατικό του Gordon Ramsay για να γίνουν τραγανές

    Η συνταγή για πατάτες ψητές του Gordon Ramsay αλλάζει τα δεδομένα...

    Επιδόματα ΟΠΕΚΑ και ΔΥΠΑ: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δικαιούχοι δεν λάβουν χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό

    Τη δυνατότητα να διεκδικήσουν πίσω τα επιδόματα της ΔΥΠΑ ή και...