Ισραήλ: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών

    Ημερομηνία:

    Το Ισραήλ ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 για τα παιδιά ηλικίας πέντε έως έντεκα ετών και έγινε μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, που μειώνει την ηλικία πρόσβασης σε εμβόλιο προκειμένου να καταστείλει την πανδημία.

    Η ισραηλινή κυβέρνηση προέβλεπε να ξεκινήσει σήμερα η εκστρατεία εμβολιασμού με την ελπίδα να αποτρέψει ένα ενδεχόμενο πέμπτο κύμα μολύνσεων, όμως από χθες βράδυ άρχισαν ήδη να χορηγούνται δόσεις στα μικρότερα παιδιά, σύμφωνα με ομάδα του AFP που βρέθηκε σε μια κλινική του Τελ Αβίβ.

    “Ο άνδρας μου και εγώ είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που είμαστε παρόντες στην έναρξη του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών”, δήλωσε ο Κάτι Μπαρ Σαλόμ, μία 47χρονη μητέρα, την ώρα που το υγειονομικό προσωπικό χορηγούσε δόσεις εμβολίων της Pfizer σε παιδιά, μερικά από τα οποία φοβούνταν τη βελόνα.

    “Ξέρουμε πως πρέπει να περάσει με το εμβόλιο προκειμένου να επιστρέψουμε στους φυσιολογικούς ρυθμούς”, προσέθεσε η Μπαρ Σαλόμ λέγοντας ότι θέλει να αποφύγει νέες καραντίνες και να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μετάδοσης στο σχολείο, εστία πολλών μολύνσεων τις τελευταίες ημέρες στο Ισραήλ, μια χώρα η οποία ωστόσο εξήλθε από το τέταρτο κύμα μολύνσεων.

    “Είναι φυσιολογικό να διστάζουμε (να εμβολιάσουμε το παιδί μας), δεν είναι μια εύκολη απόφαση (…) όμως αφού είδαμε τα στοιχεία και διαβάσαμε τις πληροφορίες για τα εκατομμύρια παιδιά που εμβολιάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες πήραμε την απόφαση να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας”, λέει στην ίδια κλινική η Χέλι Νάβε, μια άλλη μητέρα.

    Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ συνόδευσε σήμερα τον εννιάχρονο γιο του, Νταβίντ, προκειμένου να εμβολιαστεί στη Χερτσλιγιά, κοντά στο Τελ Αβίβ, και κάλεσε τους Ισραηλινούς γονείς να κάνουν το ίδιο.

    “Ο εμβολιασμός των παιδιών τα προστατεύει και προστατεύει τους γονείς τους”, ανέφερε σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.

    Το εβραϊκό κράτος ήταν μία από τις πρώτες χώρες που ξεκίνησε, τον Δεκέμβριο του 2020, μια τεράστια εκστρατεία εμβολιασμού χάρη σε μια συμφωνία με τον φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer που του υποσχέθηκε γρήγορη πρόσβαση σε εκατομμύρια δόσεις εμβολίων με αντάλλαγμα δεδομένα για τα αποτελέσματα του εμβολίου σε μεγάλη κλίμακα.

    Η εκστρατεία αυτή επέτρεψε τον εμβολιασμό με δύο δόσεις τουλάχιστον 5,7 εκατ. των περίπου εννέα εκατομμυρίων Ισραηλινών, δηλ. ποσοστού μεγαλύτερου από το 80% των ενηλίκων.

    Οι αρχές ξεκίνησαν στη συνέχεια μια εκστρατεία για τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης, η οποία έχει χορηγηθεί ήδη σε περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια πολίτες. Επίσης, μείωσαν στα 12 έτη την ηλικία πρόσβασης στο εμβόλιο, προτού δώσουν το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των παιδιών από την ηλικία των πέντε ετών.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Άδωνις Γεωργιάδης: Η τούρτα γενεθλίων με έμπνευση από την… αρχαία Ρώμη

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης δημοσίευσε φωτογραφία της τούρτας που του ετοίμασε η...

    Στις 3 Δεκεμβρίου η παρουσίαση του βιβλίου του Αλ. Τσίπρα, «Ιθάκη»

    Την παρουσίαση του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα «Ιθάκη» την Τετάρτη 3...

    Πλημμύρισε ξανά το Μεσολόγγι – Λίμνες οι δρόμοι, μπήκαν τα νερά σε σπίτια (ΦΩΤΟ)

    Η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται αμείωτα στο Μεσολόγγι, προκαλώντας σοβαρά...

    Γκρινιάζετε διαρκώς και αισθάνεστε μονίμως αδικημένοι; Ανακαλύψτε το σύνδρομο που έχει φωλιάσει στο μυαλό σας

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b9%ce%ac%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%81%ce%ba%cf%8e%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%b9%cf%83%ce%b8%ce%ac%ce%bd%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b5-%ce%bc/