Ισραήλ: Υπερορθόδοξοι Εβραίοι εισέβαλαν στο στρατολογικό γραφείο για να σταματήσουν την επιστράτευση σπουδαστών

    Ημερομηνία:

    Δεν έχει τέλος η ένταση στο Ισραήλ. Αυτή τη φορά επεισόδιο προκάλεσαν οι Χαρεντί, οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι που μπούκαραν σήμερα (06.08.2024) στο στρατολογικό γραφείο για να διαμαρτυρηθούν για την υποχρεωτική επιστράτευση σπουδαστών που φοιτούν σε εβραϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα (Γεσίβα).

    Τα επεισόδια στο Ισραήλ δεν άργησαν να φανούν. Οι Εβραίοι εξτρεμιστές πήδηξαν τον φράκτη του στρατολογικού γραφείου με αποτέλεσμα οι δυνάμεις ασφαλείας να τους σταματήσουν με κάθε τρόπο.

    Οι συγκρούσεις ανάμεσα στους υπερορθόδοξους Εβραίους και την αστυνομία, ήρθε μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ που αναγκάζει την κοινότητα να στρατεύεται υποχρεωτικά αν και μέχρι πρότινος εξαιρούνταν από τη διαδικασία.

     

    «Η διαδικασία στράτευσης των 3.000 υπερσυντηρητικών εβραίων σπουδαστών ταλμουδικών σχολών πρέπει να ξεκινήσει αμέσως, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ισραήλ με την οποία αίρεται η εξαίρεση των μελών της υπερορθόδοξης κοινότητας του Ισραήλ από την υποχρεωτική στράτευση που ισχύει για τους υπόλοιπους πολίτες», είχε ανακοινώσει ο γενικός εισαγγελέας στα τέλη του Ιουνίου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στα δικαστήρια με κουκούλα ο 29χρονος που σκότωσε σε τροχαίο τον 24χρονο Σωτήρη στη Λούτσα

    Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε στις 12...

    Οι αγρότες πέρασαν τον αστυνομικό φραγμό και ετοιμάζονται για μπλόκο στο τελωνείο Προμαχώνα

    Νέο μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα ετοιμάζονται να στήσουν...

    Σοκ στο Μίσιγκαν: Γονείς δολοφόνησαν την 22χρονη έγκυο κόρη τους – Της αφαίρεσαν το έμβρυο αφού την βασάνισαν

    Μία υπόθεση ωμής και αδιανόητης βίας συγκλονίζει το Μίσιγκαν, καθώς...