Ιστορικό υψηλό για τα ελληνικά Αirbnb τον Ιούλιο: +35% έναντι του 2019 (γραφήματα)

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Ο καλύτερος Ιούλιος ήταν ο φετινός για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ελλάδα, σημειώνοντας μάλιστα τη 2η καλύτερη επίδοση μετά τη Γαλλία στο σύνολο των 20 δημοφιλέστερων ευρωπαϊκών χωρών.

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Επιπλέον, αύξηση κατά 18% σε σχέση με πέρυσι σημείωσε και η μέση ημερήσια τιμή φέτος τον Ιούλιο, φτάνοντας τα 234 ευρώ, με τις διαθέσιμες καταχωρήσεις ανά την Ελλάδα στην υψηλή σεζόν του καλοκαιριού να φτάνει αισίως τις 136.800.

    Τα στοιχεία προέρχονται από την AirDNA, τη γνωστή διεθνή εταιρεία αναλύσεων που επεξεργάζεται εκατομμύρια δεδομένα ενοικιάσεων κατοικιών σε όλον τον κόσμο από τις μεγάλες πλατφόρμες των Airbnb και VRBO.

    Σύμφωνα με αυτά, η Ελλάδα είχε τον φετινό Ιούλιο αύξηση 35% όσον αφορά τις διανυκτερεύσεις σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019, ποσοστό το οποίο αποτελεί το δεύτερο υψηλότερο ρυθμό αύξησης πανευρωπαϊκά μετά τη Γαλλία.

    Η ευρωπαϊκή αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων παρουσίασε τον καλύτερο Ιούλιο που έχει καταγραφεί για τον κλάδο στην Ευρώπη, με περισσότερες από 50 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις και τις καλύτερες επιδόσεις σε μέσες τιμές και πληρότητα.

    Οι βόρειες χώρες σημείωσαν υψηλή αύξηση της ζήτησης από ταξιδιώτες που απέφυγαν τον καύσωνα στο νότο της Ευρώπης, με την υψηλότερη αύξηση ζήτησης από έτος σε έτος στη Νορβηγία (+29,3%) και τη Σουηδία (+26,3%). Για την Ελλάδα, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2022, αμέσως μετά την πανδημία, η ζήτηση αυξήθηκε κατά 8%, ενώ η προσφορά αυξήθηκε κατά 4%, οδηγώντας τελικά την πληρότητα σε άνοδο κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, στο 68%.

    Ιστορικό υψηλό για τα ελληνικά Αirbnb τον Ιούλιο: +35% έναντι του 2019 (γραφήματα)

    Η γνωστή εταιρεία αναλύσεων αναμένει για τη χώρα μας -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- «μία ισχυρή, υψηλή περίοδο με επιμήκυνση έως το φθινόπωρο. Ήδη καταγράφονται κατά 30% περισσότερες διανυκτερεύσεις στα βιβλία των κρατήσεων στην Ελλάδα για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι».

    Η ευρωπαϊκή αγορά

    Με μια ματιά, η ευρωπαϊκή αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων μέσα στον Ιούλιο παρουσίασε τα εξής χαρακτηριστικά:

    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

    Οι διαθέσιμες καταχωρήσεις αυξήθηκαν κατά 7,3% έναντι του 2022 και 2% από το 2019, προ πανδημίας

    -Η ζήτηση αυξήθηκε κατά 8,7% σε ετήσια βάση και κατά 13,8% σε σύγκριση με το 2019

    -Οι μέσες ημερήσιες τιμές (ADR) αυξήθηκαν κατά 16,9% σε σύγκριση με το 2022 και 38,2% σε σύγκριση με το 2019

    -Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 27,1% έναντι του 2022 και 57,3% από το 2019

    -Η πληρότητα αυξήθηκε κατά 1,2% σε ετήσια βάση και +13,4% σε σύγκριση με το 2019

    -Τα έσοδα ανά διαθέσιμη μίσθωση (RevPAR) αυξήθηκαν κατά 18,3% σε ετήσια βάση και κατά 56,7% από το 2019.

    Στην Ευρώπη τον περασμένο μήνα καταγράφηκαν περισσότερες διανυκτερεύσεις και κρατήσεις μελλοντικών ταξιδιών από οποιονδήποτε άλλον Ιούλιο μέχρι σήμερα. Η ζήτηση για ταξίδια έχει φτάσει σε νέο υψηλό φέτος, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με την ΑirDNA, αποδίδεται μεταξύ άλλων στην επιστροφή των διεθνών ταξιδιωτών και τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας.

    «Η ανεργία τον Ιούνιο ήταν 6,4%, ιστορικό χαμηλό για τη ζώνη του ευρώ και οι τρέχουσες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δείχνουν ότι η αύξηση της απασχόλησης θα συνεχιστεί μέχρι το 2025». Με βάση τα στοιχεία της AirDNA έως τις 6 Αυγούστου, η ζήτηση για το υπόλοιπο του έτους για την Ευρώπη καταγράφεται κατά 17% υψηλότερη σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

    Τα ταξίδια εκτός σεζόν συνεχίζουν να αποτελούν τάση, καθώς οι επισκέπτες προσπαθούν να ταξιδέψουν πέραν της «παραδοσιακής» υψηλής περιόδου του καλοκαιριού, ώστε να αποφύγουν την πολυκοσμία, τις υψηλές τιμές και την υπερβολική ζέστη που καταγράφηκε στον ευρωπαϊκό νότο φέτος τον Ιούλιο σε Ισπανία, Ελλάδα και Ιταλία.

    Ιστορικό υψηλό για τα ελληνικά Αirbnb τον Ιούλιο: +35% έναντι του 2019 (γραφήματα)

    Η ζήτηση για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο «τρέχει» με ρυθμούς κατά 31% και 33% υψηλότερα από πέρυσι και η ζήτηση για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο κινείται 20% υψηλότερα σε σύγκριση με το 2022.

    Μεταξύ των 20 κορυφαίων ευρωπαϊκών χωρών, η Νορβηγία (+42%), η Πολωνία (+36%), η Ουγγαρία (+30%) και η Σουηδία (+29%) βρίσκονται στην κορυφή της ζήτησης για το υπόλοιπο του καλοκαιριού σε σύγκριση με πέρυσι. Στην Πολωνία και τη Νορβηγία, η ζήτηση στις κρατήσεις αυξήθηκε εντυπωσιακά κατά 68% και 55%, αντίστοιχα τον Σεπτέμβριο και 60% και 45% τον Οκτώβριο.

    Οι χώρες που υστερούν σε ρυθμό ζήτησης φέτος το φθινόπωρο είναι η Ελβετία, η Ολλανδία και η Κροατία, οι οποίες έχουν μόνο 10% περισσότερες διανυκτερεύσεις για τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σκίουροι δολοφόνοι: Εγκαταλείπουν τους καρπούς για τα… ποντίκια (vid)

    Συνήθως καταναλώνουν σπόρους ή ξηρούς καρπούς, όμως, τα συμπαθή,...

    Συνάντηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

    Συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης...

    F-35 στην Ελλάδα: Η 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα εκσυγχρονίζεται για χάρη των stealth αεροσκαφών

    Την 117 Πτέρυγα Μάχης επισκέφτηκαν πρόσφατα στελέχη της αμερικανικής...
    Best Shop