Ιταλία: Τριάντα έξι χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους- Η Μελόνι στις πληγείσες περιοχές

    Ημερομηνία:

    Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, επέστρεψε νωρίτερα απ’ ό,τι είχε προγραμματίσει από την σύνοδο της G7 στην Ιαπωνία και επισκέπτεται τις περιοχές που επλήγησαν από το φονικό κύμα κακοκαιρίας, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια.

    Την Τρίτη πρόκειται να συνεδριάσει, στην Ρώμη, το υπουργικό συμβούλιο, για να εγκρίνει έκτακτα μέτρα στήριξης των πληγέντων.

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχασαν την ζωή τους 15 άνθρωποι και μέχρι τώρα αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εξαιτίας των καταστροφών, πάνω από 36 χιλιάδες άνθρωποι.

    Παραμένει ο κίνδυνος νέων κατολισθήσεων

    Οι υλικές ζημιές, υπολογίζονται σε πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά το ποσό αυτό είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί.

    «Επιτέλους βγήκε ο ήλιος, η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται. Μεγάλο μέρος της πόλης Τσεζένα, για παράδειγμα, αύριο ελπίζω ότι θα έχει καθαρίσει από τις λάσπες», δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Rtl 102.5, ο περιφερειάρχης της Εμίλια Ρομάνια, Στέφανο Μπονατσίνι.

    Όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί, όμως, στην όλη περιοχή ο κίνδυνος νέων κατολισθήσεων παραμένει πολύ υψηλός.

    Προς το παρόν, οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν την κατάσταση ύψιστου συναγερμού μέχρι και αύριο, Δευτέρα, αν και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τις επόμενες ώρες αναμένονται μόνον ασθενείς βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μεταπτυχιακό Hotel and Food Management στο Αίγιο

    Το πράσινο φως από την ΕΘΑΑΕ (Εθνική Αρχή Ανώτατης...

    Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας: «Πρωτοβάθμια φροντίδα και νοσοκομειακές δομές στα πρόθυρα της κατάρρευσης»

    Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας εξέδωσε ανακοίνωση και κάλεσε...

    Αυτό είναι το ιδανικό βάρος σας, ανάλογα με το ύψος που έχετε

    ΔΕΙΘΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%b9%ce%b4%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b2%ce%ac%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%83%ce%b1%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%bb%ce%bf%ce%b3/

    Σ. Καυκοπούλου: Εθνική εορτή 28ης Οκτωβρίου – Στο ύψος των περιστάσεων και σήμερα

    της Σοφίας Καυκοπούλου Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, αποτελεί...