Ιταλική πορκέτα στον φούρνο: Πώς θα γίνει τραγανή και ζουμερή

    Ημερομηνία:

    Η πορκέτα είναι μια ραφινέ εκδοχή της γουρουνοπούλας, με την τραγανή πέτσα. Δεν κρίνουμε, ποια είναι καλύτερη, άλλωστε η γεύση και ο τρόπος παρουσίασης έχει πολλές σχολές.

    Η Ιταλική πορκέτα, έχει πιο εκλεπτυσμένο τύλιγμα, σε ρολό και αυτό την κάνει καταλληλότερη για επίσημα τραπέζια.

    Έχει βεβαίως την προετοιμασία της, για να βγει αυτό το ζουμερό, αρωματικό, χοιρινό κρέας, γεμάτο μυρωδικά και βότανα.

    Το κλειδί της επιτυχίας, ωστόσο, είναι η τραγανότητα της πέτσας, έτσι για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να ζητήσουμε από την χασάπη μας, να ετοιμάσει ένα ολόκληρο κομμάτι χοιρινής πανσέτας, χωρίς κόκκαλο, βάρους 2 ½ έως 3 κιλών.

    Ιδανικά, θα μπορούσαμε να του ζητήσουμε να μας χαράξει την εξωτερική και την εσωτερική πλευρά του κρέατος, σε ρόμβους, γιατί οπωσδήποτε θα το κάνει καλύτερα από ότι εμείς στο σπίτι και είναι απαραίτητο να γίνει το χάραγμα.

    Υλικά:

    1 πανσέτα χωρίς κόκαλο γύρω στα 2 1/2 με 3 κιλά
    2-3 σκελ. σκόρδο σπασμένες
    Δεντρολίβανο φρέσκο ή αποξηραμένο
    Θυμάρι φρέσκο ή αποξηραμένο
    Λίγο ελαιόλαδο
    Αλάτι χοντρό
    Πιπέρι
    Σπάγκο ψησίματος

    Εκτέλεση:

    GLEARNET

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ºC στις αντιστάσεις.

    Εάν έχουμε ανοιγμένο καλά και χαραγμένο, σε ρόμβους και στις δυο πλευρές, το κρέας μας, από τα χεράκια του χασάπη, τότε ξεκινάμε αμέσως το γέμισμα.

    Ραντίζουμε, μέσα και έξω, με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε μπόλικο αλάτι και πιπέρι και κάνουμε μασάζ στο κρέας.

    Ανοίγουμε, με το δέρμα στον πάγκο και πασπαλίζουμε σε όλη την εσωτερική επιφάνεια με λίγο θυμάρι και λίγο δεντρολίβανο καθώς και τις σκελίδες σκόρδου, σπασμένες.

    Τυλίγουμε το κρέας, σφιχτά σε ρολό και δένουμε με σπάγκο ψησίματος σε 5-6 σημεία.

    Ακουμπάμε την πορκέτα πάνω σε σχάρα, που έχουμε τοποθετήσει πάνω από ταψί.

    Την βάζουμε στον φούρνο και αμέσως χαμηλώνουμε στους 170ºC.

    Ψήνουμε για 3 ώρες.

    Ύστερα, δυναμώνουμε πάλι τον φούρνο στους 200ºC για να καραμελώσει εξωτερικά το δέρμα, της πορκέτας.

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά.

    Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20′, πριν το κόψουμε σε φέτες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τι αποκαλύπτουν για εμάς οι πρώην σύντροφοί μας;

    «Μια φορά κι έναν καιρό/ Λίγα λάθη πριν/ Ήμουν...

    Aλλάζει χέρια ένα από τα πιο φημισμένα καφέ – εστιατόρια της Πάτρας! Ποιος το παίρνει! Ανοίγουν νέο κατάστημα οι παλιοί ιδιοκτήτες

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/a%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%87%ce%ad%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%cf%86%ce%b7%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%ba/

    Το πιο βρώμικο σημείο στην κουζίνα δεν είναι αυτό που φαντάζεστε…

    Υπάρχει ένα σημείο στην κουζίνα σας, το πιο βρώμικο...

    Η ιστορία του «εφιάλτη» όλων των οδηγών

    Στις 16 Ιουλίου του 1935 στην πόλη Οκλαχόμα στις...