Κ. Μάρκου: Να δοθεί επίδομα σε άτομα της λίστας για μεταμόσχευση καρδιάς

    Ημερομηνία:

    Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Μάρκου κατατέθηκε ως Κοινοβουλευτική Αναφορά η από 21/11/2022 Επιστολή της Εθελοντικής Ομάδας Ατόμων με Μηχανική Υποστήριξη Καρδιάς – Ζωή Ξανά, που απευθύνουν προς την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα. Μιχαηλίδου Δόμνα για το ζήτημα της ανάγκης χορήγησης διατροφικού επιδόματος και επιδόματος αεροθεραπείας σε άτομα σε λίστα προς μεταμόσχευση καρδιάς. Την αναφορά συνυπογράφουν 20 Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

    Δυστυχώς, οι ασθενείς με ανεπάρκεια καρδιάς τελικού σταδίου, οι οποίοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση καρδιάς, υποχρεούνται, λόγω της δύσκολης κατάστασης της υγείας τους, να προχωρήσουν σε εμφύτευση Μηχανικής Υποστήριξη καρδίας (ΜΥΚ). Αναγκάζονται να διαμένουν εγγύς του Μεταμοσχευτικού κέντρου του Ωνασείου Καρδιολογικού Κέντρου (ΩΚΚ) για την ιατρική παρακολούθησή τους και την άμεση προσέλευση τους σε περίπτωση κάποιας δυσλειτουργίας και γενικότερα χρήζουν διαρκούς αγωγής και υποστήριξης. Σημειωτέον ότι οι συνοδοί τους, οι οποίοι πρέπει να βρίσκονται διαρκώς δίπλα τους, αναγκάζονται να απομακρυνθούν από την οικογένεια και την εργασία τους και έχουν και οι ίδιοι ανάγκη υποστήριξης από την Πολιτεία.  Τα άτομα με ΜΥΚ και οι ασθενείς με ανεπάρκεια τελικού σταδίου σε λίστα για μεταμόσχευση καρδιάς υφίστανται αδικίες καθώς στερούνται του διατροφικού επιδόματος, το οποίο χορηγείται από τον ΟΠΕΚΑ σε διάφορες κατηγορίες ασθενών και του επιδόματος αεροθεραπείας.

    Οι Βουλευτές κάλεσαν τον αρμόδιο Υπουργό να επιληφθεί του θέματος αποκαθιστώντας την παραπάνω αδικία με την ένταξη στη λίστα των δικαιούχων των παραπάνω επιδομάτων, ήτοι του διατροφικού επιδόματος και επιδόματος αεροθεραπείας των ασθενών με ΜΥΚ και καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου προς Μεταμόσχευση Καρδιάς.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Άνδρας πέθανε για 20 λεπτά – Τι του είπαν στον «παράδεισο»

    Ένας άνδρας που είχε κηρυχθεί νεκρός για 20 λεπτά...

    Γιατί δεν μπορεί να ξεκολλήσει αυτό το τραγούδι από το κεφάλι μου;

    Σας έχει τύχει ποτέ να σιγοτραγουδάτε μια μελωδία αρκετή...

    Σεξ μετά την απιστία: Τι να κάνετε αν δεν καταφέρετε να συνδεθείτε ξανά ερωτικά

    Ηαπιστία είναι μία συνθήκη που αλλάζει άρδην μία σχέση, ταράζει...

    Δέκα εύκολα και γρήγορα tip για να απολαμβάνετε περισσότερο το σεξ

    Το σεξ δεν είναι απλώς διασκέδαση. Είναι και καλό για την...