Κ. Τζαβάρας: “Να κηρυχθούν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης οι πλημμυρόπληκτοι δήμοι’

    Ημερομηνία:

    Την άμεση κήρυξη των πλημμυρόπληκτων δήμων της Ηλείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ταχείας αποζημίωσης των πληγέντων πολιτών και τη δρομολόγηση αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων.

    Ο Ηλείος βουλευτής τόνισε πως ο ηλειακός Κάμπος και η νότια Ηλεία δέχθηκαν πολύ ισχυρό πλήγμα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στον αστικό ιστό και στις αγροτικές καλλιέργειες. Παράλληλα εξέφρασε τη θλίψη του για τον άδικο θάνατο του 65χρονου Χρήστου Ροΐδη στο Βρανά Βαρθολομιού από τα ορμητικά νερά που τον παρέσυραν στον χείμαρρο.

    Ο Κώστας Τζαβάρας επισήμανε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει άμεσα να καταγράψουν όλες τις ζημιές και να δρομολογηθεί η ταχεία και επαρκής αποζημίωση των πλημμυρόπληκτων για να ανακουφιστούν, σημειώνοντας ότι απαιτείται ανάλογη αμεσότητα και στην καταγραφή της ζημιάς στην αγροτική παραγωγή.

    Ταυτόχρονα πρόσθεσε πως θα πρέπει να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν οι αναγκαίες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, για να αποτραπεί η επανάληψη παρόμοιων φαινομένων ενόψει χειμώνα.

    «Μόλις λίγους μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου, η Ηλεία δέχεται νέο ισχυρό χτύπημα από ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία δυστυχώς στοίχισαν τη ζωή ενός αγαπητού συνανθρώπου μας, στους οικείους του οποίου εκφράζω τα συλλυπητήριά μου.

    Τα αρμόδια υπουργεία θα πρέπει άμεσα να κηρύξουν τις πλημμυρόπληκτες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και στη συνέχεια να μεριμνήσουν για την ταχεία αποζημίωση των πληγέντων, δρομολογώντας ταυτόχρονα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα για να μην επαναληφθεί η ίδια καταστροφή», δήλωσε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Gabriela Garcia Andrade με μπικίνι στις διακοπές της στην Σαντορίνη

    Η Gabriela Garcia Andrade με μπικίνι στις διακοπές της...

    Αδόλφος Χίτλερ: Πιθανό να έπασχε από γενετική σεξουαλική διαταραχή, σύμφωνα με νέα ανάλυση DNA

    Πρόκειται για μια επιστημονική μελέτη που αναζωπυρώνει τη συζήτηση...

    Νικολά Σαρκοζί: Από 16 Μαρτίου έως 3 Ιουνίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό

    Ο Νικολά Σαρκοζί θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό στην υπόθεση της...

    Φάμελλος: Επιμένω στη θέση για ενωτικό προοδευτικό ψηφοδέλτιο

    Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, άσκησε ο...