Και τρίτο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στην Ηλεία

    Ημερομηνία:

    Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ηλείας από χθες, μετά την ειδοποίηση που είχαν από τον ΕΟΔΥ για τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου, ένα στο δήμο Ήλιδας και δύο στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με τα πρωτόκολλα υγείας να έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή και τους ιθύνοντες να ζητούν από τους πολίτες να μην υπάρξει πανικός και να τηρούν πιστά αυτά που θα τους αναφέρει ο ιατρικός κόσμος.

    Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Κουρούτα, στα Λεχαινά και στην περιοχή της Μανωλάδας.

    Στα συγκεκριμένα δύο κρούσματα εστίασε η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Άννα Μαστοράκου, η οποία ενημερώθηκε χθες το πρωί από τον ΕΟΔΥ για την ύπαρξη δυο κρουσμάτων στους παραπάνω δήμους. Σε επίπεδο Περιφέρειας, τόνισε πως ήδη τρέχει διαγωνισμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών και υπήρξε χθες άμεση επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία που διενεργεί τους ψεκασμούς προκειμένου να δρομολογήσει ψεκασμούς στις περιοχές ενδιαφέροντος, σε συνεργασία με το Δήμο. Παράλληλα, έγινε και μια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ σε επίπεδο δήμων, αναλύοντάς τους όλα όσα πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Θ. Μπάκας: Σύμβουλος για θέματα στεγαστικής πολιτικής

    Ο Θέμης Μπάκας ανέλαβε καθήκοντα συμβούλου του Στέφανου Κασσελάκη....

    ΠΑΤΡΑ: Ο Αλέξανδρος Μαυρούλιας πέτυχε τον στόχο του

    Αλέξανδρος Μαυρούλιας 15ος ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΠΑΝΤΕΙΟΥ   «H εισαγωγή μου στην σχολή της...

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Εφτιαξαν το κομμάτι της Αγίου Γεωργίου μετά από 880 μέρες! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

    880 ημέρες μετά αποκαταστάθηκε το οδόστρωμα περιμετρικά της πλατείας...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 28/7/2025

    18:00 Novasports 6HD WTA 1000 Μόντρεαλ τένις 18:00 COSMOTE SPORT...