Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα του μακροπρόθεσμου Αμερικανικού μοντέλου καιρού GFS, τα νέα δείχνουν δυσάρεστα για τη Θεσσαλία. Η πρόγνωση θέλει ως από 187 mm υετού (βροχής) αναμένεται να δεχτεί η περιοχή της Θεσσαλίας, κυρίως στα τέλη του Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.
Η πρόγνωση φέρει την πιθανότητα δημιουργίας Μεσογειακού Κυκλώνα ο οποίος θα επηρεάσει και τη χώρα μας στις 29 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός μέχρι και την Κυριακή θα θυμίζει καλοκαίρι, όμως από το τέλος του Σεπτέμβρη αναμένεται νέα κακοκαιρία. Ο μετεωρολόγος στην πρόγνωση του καιρού στο Open, τόνισε ότι η θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερά πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες μέρες με τον καιρό να θυμίζει καλοκαίρι, ωστόσο θα σημειωθούν κάποιες βροχές προς τα βόρεια και δυτικά το απόγευμα.
Από την επόμενη εβδομάδα έρχεται μια νέα διαταραχή. Σύμφωνα με τα τελευταία καιρικά δεδομένα, η κακοκαιρία έρχεται από την Ευρώπη και θα δώσει βροχές:
«Φαίνεται να κατεβαίνει μια διαταραχή από την Κεντρική Ευρώπη, θα πέσουν περισσότερες βροχές και θα πέσει και η θερμοκρασία. Επειδή όμως δυστυχώς αυτή την εποχή είναι ζεστές οι θάλασσές μας, τα κύματα κακοκαιριών αποκτούν περισσότερη ενέργεια ή μεγαλύτερη ένταση πάνω από το νερό. Άρα σίγουρα αν θα προκύψει μια κακοκαιρία θα έχει και αυτή κάποια ένταση».
«Απρόθυμο να παραδώσει τα ηνία το καλοκαίρι μέχρι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο! Αρκετά πιο εναρμονισμένο με την εποχή δείχνει το σκηνικό του καιρού από βδομάδα. Έντονο δείχνει, φίλες και φίλοι, το θερμό κύμα του ερχόμενου Σαββατοκύριακου με εξασθενημένους ανέμους στα πελάγη αλλά και κατά τόπους πολύ υψηλές θερμοκρασίες (τοπικά στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές και πάνω από 33 με 34 βαθμούς Κελσίου) για την περίοδο που διανύουμε! Σημαντική δείχνει να είναι και η “συνεισφορά” της αυξημένης υγρασίας” στη δυσφορία που θα προκύψει!».
Επίσης, ο κ. Αρναούτογλου τόνισε: «Όσον αφορά στο νέο βαρομετρικό χαμηλό που τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα πλέον δείχνουν να σχηματίζεται στη νότια Ιταλία και στα δυτικά της χώρας μας από βδομάδα και κυρίως το διήμερο 25 με 26 Σεπτεμβρίου, η ακριβής θέση του θα είναι αυτή που θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων (βροχών-καταιγίδων) που – με τα σημερινά στοιχεία – δείχνουν να εντοπίζονται στα δυτικά και στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα πλην της Θράκης. Θα υπάρξουν και νεότερες φυσικά αναρτησεις προκειμένου να ενημερώνεστε με τρέχουσες πληροφορίες για την καιρική εξέλιξη», έγραψε στην ανάρτησή του στο Facebook.