Καιρός: Σε «κλοιό» αφρικανικής σκόνης η δυτική Ελλάδα

Ημερομηνία:

Πέρα από την κακοκαιρία σε διάφορες περιοχές, οι νοτιοδυτικοί άνεμοι που επικρατούν στην ατμόσφαιρα ευνοούν την μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων σκόνης από την Αφρική προς τη Μεσόγειο.

Αυτό έχει ως  αποτέλεσμα το νέφος της αφρικανικής σκόνης να μεταφέρεται γρήγορα προς τα δυτικά της χώρας μας πέρα, παράλληλα με την κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού προς τα ανατολικά.

Από τις 10:40 το πρωί της Τετάρτης (9.12.2020)  το νέφος έφτανε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιταλίας, στις 13:40 έχει φτάσει στο Ιόνιο. Αποτέλεσμα της συνδυαστικής αυτής κίνησης θα είναι η σταδιακή αύξηση των συγκεντρώσεων ατμοσφαιρικής σκόνης στη χώρα μας.

Το φαινόμενο αναμένεται να έχει σύντομη διάρκεια, καθώς τα μέχρι τώρα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr δείχνουν ότι οι συγκεντρώσεις σκόνης θα μειωθούν σημαντικά, από δυτικά προς ανατολικά, έως το βράδυ της Πέμπτης (10.12.2020).

nefos_0.jpg

PHILOXENIA

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Κατέρρευσε και πέθανε ο 32χρονος Μανούσος Φαρμάκης

Μουδιασμένη είναι η κοινωνία του Αγρινίου από τον...

Πάτρα: Το τραγούδι της χαροκαμένης μάνας για το τροχαίο στην Αρέθα – ΒΙΝΤΕΟ

Εγραψε η Σόνια Διονυσοπούλου, μητέρα του Γιάννη που σκοτώθηκε...

Πάτρα: Οι πάπιες που είναι μόνιμοι “κάτοικοι” παραλίας Ψαθοπύργου – φωτο

Εγραψε η Πατρινή Λίτσα Οικονομοπούλου: Στο Ψαθόπυργο πολλά χρόνια στη...

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΘΗΝΑ: 500 ευρώ για εστία… από 300 για μικρό διαμέρισμα!

«Γολγοθάς» για τους Πατρινούς γονείς οι σπουδές του παιδιού...