Κακοκαιρία “Coral” – Αρνιακός: Οι περιοχές που θα “ντυθούν” στα λευκά (βίντεο)

    Ημερομηνία:

    Οι χαμηλές θερμοκρασίες και όχι τόσο, τα πολλά χιόνια, θα χαρακτηρίσουν από ό,τι φαίνεται την κακοκαιρία CORAL, που θα προκαλέσει αυτές τις μέρες στη χώρα μας, ψυχρό κύμα αερίων μαζών από την Βόρεια Ευρώπη και τα Βαλκάνια, που θα ρίξουν τον υδράργυρο 8 με 10 βαθμούς κελσίου, ενώ τα περισσότερα χιόνια θα πέσουν από αύριο ΤσικνοΠέμπτη, κυρίως στα Βόρεια και Ανατολικά Ηπειρωτικά τμήματα, το Αιγαίο, την Εύβοια την Κρήτη και με χιονοπεράσματα στην Αττική, μέχρι το Σαββατοκύριακο.

    Επί της ουσίας, ο υδράργυρος θα υποχωρήσει 3 με 6 βαθμούς κάτω από τους κανονικούς για αυτή την εποχή 14, που εξαιτίας των Βοριάδων θα τους αισθανόμαστε ακόμα λιγότερους.

    Η κακοκαιρία θα εκδηλωθεί σε δύο φάσεις.

    Η πρώτη από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή με τα περισσότερα χιονόνερα και χιόνια και η δεύτερη το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, με λιγότερα φαινόμενα αλλά περισσότερο κρύο και με παγετό -8 έως -10, με -12 βαθμούς κελσίου, στη δυτική Μακεδονία.

    Οι θερμοκρασίες αυτές, κατά την γνώμη μου (σ.σ.του Τάσου Αρνιακού), θα είναι οι χαμηλότερες όχι μόνο του Φλεβάρη, αλλά ίσως και ολόκληρου του φετινού Χειμώνα, θεωρώντας ότι ο Μάρτης, όσο γδάρτης και αν είναι, δεν θα καταφέρει να ρίξει τον υδράργυρο, όσο θα πέσει αυτό το Σαββατοκύριακο.

    Ο Φλεβάρης θα αποδειχθεί για άλλη μια φορά, ο πιο Χειμωνιάτικος Μήνας του Χρόνου!

    Χιόνια πέφτουν ήδη στα ορεινά της Αττικής.

    Σύμφωνα με την Τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στη λεωφόρο Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα, από το ύψος του τελεφερίκ, λόγω του χιονιού.

    Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας Coral και στην Εύβοια αρκετά χωριά ήδη έχουν «ντυθεί» στα λευκά, ενώ σε κάποιους δήμους τα σχολεία θα είναι κλειστά τις επόμενες ημέρες.

    Σύμφωνα με το evima.gr, πυκνό χιόνι πέφτει στα ορεινά χωριά του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και συγκεκριμένα στο χωριό Μετόχι προς την Κύμη.

    Μηχανήματα μισθωμένα από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δίνουν μάχη για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η συνταγή του Damiano David για αυθεντική μπολονέζ και το υλικό έκπληξη που κάνει όλη τη διαφορά

    Ξέρει και από τραγούδι και από μπολονέζ. Γιατί, ποιος είπε ότι...

    Τραμπ για το νέο κόμμα του Μασκ: «Γελοία απόφαση»

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε χθες Κυριακή «γελοία» την απόφαση...

    ΒΙΝΤΕΟ: Τροχαίο στο Αγρίνιο: Ο 21χρονος Θανάσης απανθρακώθηκε και οι νοσηλευτές γονείς του τον αναγνώρισαν

    Σκηνές από αρχαία τραγωδία εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα στο νοσοκομείο...

    ΑΠΕΡΓΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ… Γέμισε σκουπίδια η Πάτρα το Σαββατοκύριακο – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ! Τα χάλια στα πεζοδρόμια

    Τα σωματεία του Δήμου Πατρέων, συμμετείχαν στην 48ωρη αποχή...