Κακοκαιρία «Λέανδρος» : Σε εξέλιξη η ψυχρή εισβολή – Χιόνια στην Πάρνηθα και θερμοκρασίες κάτω του μηδενός

    Ημερομηνία:

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψυχρή εισβολή στη χώρα, με τα βόρεια ηπειρωτικά να καταγράφουν το πρωί της Πέμπτης 14/1 κατά τόπους ελάχιστες θερμοκρασίες αρκετά κάτω από το μηδέν.

    Όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει τους 8 σταθμούς του δικτύου  αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr η θερμοκρασία έπεσε στους -8.3 βαθμούς στη Βλάστη Κοζάνης.

    Κακοκαιρία «Λέανδρος» : Σε εξέλιξη η ψυχρή εισβολή – Χιόνια στην Πάρνηθα και θερμοκρασίες κάτω του μηδενός

    Μείον 10 βαθμοί στο Λαϊλιά Σερρών

    Σημειώνεται ότι σε σταθμούς σε χιονοδρομικά κέντρα και ορεινά καταφύγια (δεν συμπεριλαμβάνονται στον πίνακα), καταγράφηκαν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπως πχ στο Λαϊλιά Σερρών (-10.4 βαθμοί).

    Χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται έως το πρωί της Παρασκευής. Οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από τη Μακεδονία και Θράκη και στη συνέχεια θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά Ελλάδα. Παράλληλα, βροχές αναμένονται στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο.

    Χιόνια και στην Πάρνηθα

    Κακοκαιρία «Λέανδρος» : Σε εξέλιξη η ψυχρή εισβολή – Χιόνια στην Πάρνηθα και θερμοκρασίες κάτω του μηδενός

    ICECAP

    Χιόνια ξεκίνησαν ήδη να πέφτουν στην Αττική και στην Πάρνηθα.

    H live κάμερα που βρίσκεται στο καταφύγιο Μπάφι καταγράφει τις πρώτες νιφάδες χιονιού που πέφτουν στο βουνό από τα ξημερώματα ενώ η χιονόπτωση αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

    Επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης

    Παγετός θα επικρατήσει στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και στα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης από τις πρώτες ώρες έως το πρωί της Παρασκευής 15/1. Ο συνδυασμός των χιονοπτώσεων με τις αρνητικές θερμοκρασίες θα διαμορφώσουν κατά τόπους επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης.

    Για τον λόγο αυτό, το meteo.gr, προτρέπει να συμβουλευόμαστε την υπηρεσία «ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ» στο σχεδιασμό των οδικών μετακινήσεων. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι συνθήκες που αναμένονται κατά τις πρώτες ώρες της Παρασκευής 15/1. Με μωβ χρώμα φαίνονται τα σημεία του δικτύου όπου αναμένονται χιονοπτώσεις και με ανοικτό γαλάζιο τα σημεία όπου αναμένεται χιονόνερο.

    Κακοκαιρία «Λέανδρος» : Σε εξέλιξη η ψυχρή εισβολή – Χιόνια στην Πάρνηθα και θερμοκρασίες κάτω του μηδενός

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πέθανε ο Νίκος Παλαιοκώστας σε ηλικία 65 ετών – Πριν αποφυλακισθεί είχε περάσει χρόνια στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

    To πρωί του Σαββάτου (26/04) ο Νίκος Παλαιοκώστας, μεγαλύτερος αδελφός...

    Τα 3+1 μέτωπα που φοβίζουν το Μαξίμου

    Από τη μία πλευρά είναι οι τρεις τρόποι με...

    Ο Ιάσονας Φωτήλας στην Παναγία Τρυπητή

    Στις εκδηλώσεις για την Πολιούχο του Αιγίου βρέθηκε ο...

    ΠΑΤΡΑ: Καθολικός Ι.Ν. Αγ. Ανδρέα: Θ. Λειτουργία υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Πάπα Φραγκίσκου – ΦΩΤΟ

    της Σοφίας Καυκοπούλου Σε κλίμα συγκίνησης και βαθιάς ευλάβειας με...