Καλαμαράκια τηγανητά στη φριτέζα αέρος

    Ημερομηνία:

    Η φριτέζα αέρος μας διευκολύνει τη ζωή και μας εξοικονομεί χρόνο και χρήματα και στη νηστεία! Φτιάξτε, λοιπόν, αυτή την απλούστατη συνταγή για καλαμαράκια και είναι βέβαιο πως θα είναι εξίσου τραγανά και ταυτόχρονα πιο υγιεινά, αφού δεν τηγανίζονται μέσα στο καυτό λάδι.

    GLEARNET

    Βήμα 1

    Προθερμαίνουμε το air fryer στους 180°C. Πλένουμε τα καλαμαράκια και τα στεγνώνουμε πολύ καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε καλά.

    Βήμα 2

    Χρησιμοποιώντας σπρέι λαδιού ή πινέλο σιλικόνης λαδώνουμε ελαφρά τα καλαμαράκια. Αν δεν τα λαδώσουμε, το αλεύρι θα ψηθεί και θα σκληρύνει και δεν θα αποκτήσουν την τραγανή κρούστα που θέλουμε.

    Βήμα 3

    Ψήνουμε στους 180°C για 12΄. Ανακινούμε τον κάδο ανά 4΄ για να ψηθούν τα καλαμαράκια ομοιόμορφα. Σερβίρουμε με λεμόνι.

    Βήμα 4

    Stlying: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιαδης, Φωτογραφία: Studio LM

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου την Τετάρτη

    Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραχωρήσει την Τετάρτη (17/9) συνέντευξη...

    Τέλος οι παλιές ταυτότητες το 2026 – Τι αλλάζει για ταξίδια στην Ε.Ε.

    Οι παλιές αστυνομικές ταυτότητες, που βασίζονται σε προδιαγραφές της δεκαετίας του...

    Κοτόπουλο piccata με σάλτσα λεμονιού και κάππαρης – Απλό και πεντανόστιμο, έτοιμο σε 25′

    Το κοτόπουλο piccata είναι μια κλασική ιταλοαμερικάνικη συνταγή με σάλτσα λεμονιού, βουτύρου...

    Ο Μαρκ Άλμοντ έρχεται στην Αθήνα για δύο συναυλίες

    Ένας καλλιτέχνης που μάς έχει χαρίσει αγαπημένα τραγούδια, μεταξύ...