Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι και σπανάκι – ΒΙΝΤΕΟ

    Ημερομηνία:

    Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι και σπανάκι από τον σεφ Γιώργο Τσούλη.

    Υλικά

    8 καλαμάρια
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
    1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
    1/4 του μάτσου άνηθο, ψιλοκομμένο
    2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
    150 γρ. ρύζι, γλασέ
    400 γρ. σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο από τα κοτσάνια
    500 γρ. χυμό ντομάτας
    100-200 ml νερό

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.

    Για τη γέμιση

    Αφαιρούμε τα κεφάλια από τα καλαμάρια και τα ψιλοκόβουμε.

    Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα ψιλοκομμένα κεφάλια από τα καλαμαράκια, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερι.

    Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια και να μαλακώσουν τα λαχανικά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο, το δυόσμο και το ρύζι, ανακατεύοντας ελαφρά.

    Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι και όταν μαραθεί χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.

    Προσθέτουμε το χυμό ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για επιπλέον 5-10 λεπτά.

    Μόλις είναι έτοιμη η γέμιση, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και τη μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

    Για τη σύνθεση

    Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάνουμε μια μικρή τρύπα στο πίσω μέρος κάθε καλαμαριού, ώστε να μη σκάσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος και γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση.

    Μόλις γεμίσουμε όλα τα καλαμάρια τα κλείνουμε καλά με οδοντογλυφίδες.

    Μεταφέρουμε τα καλαμάρια μας σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε το νερό, απλώνουμε τη γέμιση που έχει περισσέψει γύρω από τα καλαμάρια και πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο.

    Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και να μαλακώσουν τα καλαμάρια.

    Μόλις ψηθεί το φαγητό μας το αφαιρούμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 2 -3 λεπτά και σερβίρουμε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνθετικά καύσιμα και θερμικοί κινητήρες: Η στρατηγική της Lamborghini για το μέλλον

    Η Lamborghini ξεκαθαρίζει τη θέση της: η πλήρης κατάργηση των κινητήρων...

    Ντιόγκο Ζότα: Η σύζυγος που «λύγισε» πάνω από το φέρετρο του Πορτογάλου και ο υποβασταζόμενος παππούς του

    Το τελευταίο και συγκινητικό “αντίο” είπαν συγγενείς, φίλοι και...

    Το παγκόσμιο Top 10 στις παραλίες: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με Κρήτη και Κεφαλονιά

    Δύο ελληνικές παραλίες βρέθηκαν φέτος ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου, σύμφωνα με...

    Δημήτρης Ανδριόπουλος (DIMAND): Αναπτύσσουμε τη νέα γενιά των έργων της επόμενης 5ετίας

    Εχοντας κλείσει 20 χρόνια λειτουργίας και 22 χρόνια από...