ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Αίσθηση από την απουσία μοναχών του Μεγάλου Σπηλαίου! Επικαλέστηκαν ασθένεια και γύρισαν την πλάτη στον Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Το Μέγα Σπήλαιο αποτέλεσε τον δεύτερο σταθμό στην περιοδεία Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα. Ο πρωθυπουργός είδε από κοντά το αποτέλεσμα των εργασιών συντήρησης του Καθολικού της ιστορικής ιεράς μονής, οι οποίες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

PHILOXENIA

Στο Μέγα Σπήλαιο βγήκε, μάλιστα, και η είδηση, καθώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν υποδέχθηκαν ο ηγούμενος της μονής και τα μέλη της μοναστικής αδελφότητας, οι οποίοι απουσίαζαν. 

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, η παραπάνω απουσία να είναι μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, ένα μήνυμα προς τον ίδιον τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του πως σε ό,τι αφορά το επίμαχο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση «δεν ήταν στη σωστή πλευρά της Ιστορίας». Εξάλλου, δεν ήταν μόνον ο ηγούμενος της ιεράς μονής Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος που απουσίαζε χθες, αλλά και ο ίδιος ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Ιερώνυμος, για τη μη παρουσία του οποίου στη χθεσινή πρωθυπουργική επίσκεψη εξαιτίας προγραμματισμένων από καιρό υποχρεώσεων είχε γράψει εγκαίρως η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Και δύο ακόμη λεπτομέρειες: Πρώτον, ο μοναδικός ρασοφόρος που είδαμε χθες στο Μέγα Σπήλαιο ήταν ο π. Σεραφείμ, ο οποίος ήταν κι εκείνος που άνοιξε τις πύλες του μοναστηριού. Και δεύτερον, δεν τηρήθηκε η παράδοση του να χτυπηθεί το σήμαντρο με αφορμή την άφιξη του υψηλού επισκέπτη. Θα πει κανείς, βέβαια, αφού έλειπαν όλοι οι μοναχοί ποιος θα χτύπαγε το σήμαντρο; Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αρκετά ευδιάθετος καθόλη τη διάρκεια της ξενάγησης, ενώ ζήτησε να φωτογραφηθεί και με τους μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Φαρσάλων που πραγματοποιούσαν σχολική εκδρομή.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Ο Άρης Μουγκοπέτρος έπαιξε κλαρίνο σε πανηγύρι στην Ηλεία και αποθεώθηκε

Ο Άρης Μουγκοπέτρος κατάφερε να ξεπεράσει τα σοβαρά προβλήματα...

Πάτρα: Τι φτιάχνει στην οδό Κανάρη, Ισραηλινή εταιρεία που ονομάζεται… Τσίπουρο;

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%86%ce%bf/

Λεύκα: Το σημείο έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης ενώ εγκυμονεί σοβαρός κίνδυνος  πυρκαγιάς

Η φωτογραφία απεικονίζει την κατάσταση στην οδό Μελάνθου στην...

Δείτε εκπληκτικό βίντεο: Η Πάτρα το 1957

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b4%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b2%ce%af%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bf-%ce%b7-%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%bf-1957/