Καλάβρυτα: Ανασκαφές στον Αρχαίο Κλείτορα για παραιτέρω ανάδειξη

    Ημερομηνία:

    Με δαπάνες του Δήμου Καλαβρύτων, απόφαση του δημάρχου Θανάση Παπαδόπουλου και σε συνεννόηση με όλες τις συναρμόδιες αρχές και Υπηρεσίες, ξεκίνησαν ήδη ανασκαφικές εργασίες για την ανάδειξη και αξιοποίηση του Αρχαίου Κλείτορα, στην Κλειτορία.

    Το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος βρισκόταν σε συνεχή συνεννόηση με φορείς της περιοχής και υπηρεσιακά στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, ώστε να καθοριστεί το ακριβές πλαίσιο των παρεμβάσεων και να συμφωνηθούν τα βήματα ανάδειξης του χώρου. Σημαίνων ήταν ο ρόλος του αντιδημάρχου Κλειτορίας Βασίλη Κουτρουλάκη και των πρώην αντιδημάρχων και νυν βοηθών δημάρχου Σωτήρη Δουκλιά και Ασημάκη Μιχαλόπουλου.

    Στην παρούσα φάση, η χρηματοδότηση -μέσω Προγραμματικής Σύμβασης Δήμου – υπουργείου Πολιτισμού – αποβλέπει σε μικρής κλίμακας ανασκαφές και τομές, καθώς και σε άλλες εργασίες. Είναι, όμως ένα σημαντικό βήμα ανάδειξης και αξιοποίησης του χώρου ενώ, ταυτόχρονα, συνεχίζονται όλες οι ενέργειες για εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων που θα καλύψουν σε πλήρη έκταση το ανασκαφικό έργο στον Αρχαίο Κλείτορα.

    Ο «Αρχαίος Κλείτωρ» υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες και πιο πλούσιες αρχαίες πόλεις, που ιδρύθηκε από τον Κλείτορα, γιο του βασιλιά Αζάνα και εγγονό του Αρκάδα, γενάρχη των Αρκάδων. Πολλά από τα ερείπιά της (όπως το αρχαίο θέατρο) είναι διάσπαρτα στον μεγάλο κάμπο της Κλειτορίας. Το θέατρο έχει ανασκαφεί σχετικά πρόσφατα, με τις έρευνες να έχουν φέρει στην επιφάνεια το κοίλο του θεάτρου και μερικά από τα εδώλια. Στον προαύλειο χώρο του, παρουσιάζονται, τους θερινούς μήνες, θεατρικές παραστάσεις.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Φραγγέλιο» Χρυσόστομου για γάμους και βαπτίσεις! “Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο”

    ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ… ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ...

    «Φλέγεται» το πετρέλαιο, εκτοξεύθηκε στα 82 δολάρια το βαρέλι λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

    Το πετρέλαιο «πήρε φωτιά»! Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» αυξήθηκαν αλματωδώς...

    Δολοφόνησε τον συγχωριανό του με τσεκούρι στην Ξάνθη

    Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Μέδουσας στο δήμο...

    Πάτρα: 50χρονος νεκρός στην οδό Μπουμπουλίνας

    Νεκρός εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής ένας 50χρονος σε...