Καλάβρυτα: Νέα εκδήλωση για τους πλατάνους από τη συλλογικότητα «ΕΜΕΙΣ»

    Ημερομηνία:

    Βάζει «πλάτη» η αυτοοργανωμένη συλλογικότητα Καλαβρύτων «ΕΜΕΙΣ» για τη διάσωση των πλατάνων της περιοχής. Σε μια προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης   η συλλογικότητα διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

    «Το μεταχρωματικό έλκος πλατάνου, Η έκταση του προβλήματος στα Καλάβρυτα και την ορεινή Αχαΐα, Πρόληψη και Μέτρα Αντιμετώπισης της Ασθένειας» την Κυριακή 16 Μαΐου στις 19.00.

    GLEARNET

    Η «αρρώστια» των πλατάνων έχει απασχολήσει κατά καιρούς τους κατοίκους των Καλαβρύτων καθώς απειλείται η βιοποικιλότητα αλλά και ο τουρισμός της περιοχής , καθώς η ασθένεια αυτή με νέκρωση το σύνολο των πλατάνων και απειλεί με εξαφάνιση αιωνόβια πλατάνια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του εμβληματικού δέντρου του ναού της Παναγιάς Πλατανιώτισσας.

    Φλίγκος

    Η εκδήλωση θα μεταδοθεί στο κανάλι της συλλογικότητας στο YouTube με βασικό ομιλητή τον Δρ. Δασολόγο Φυτοπαθολόγο κ. Παναγιώτη Τσόπελα, του Ινστιτούτου Μεσογειακών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ». Επίσης, θα συμμετέχει ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού ενώ εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει δείξει και το Δασαρχείο Καλαβρύτων. Μέλος της συλλογικότητας θα κάνει ολιγόλεπτη  παρουσίαση, όπου μέσω φωτογραφικού υλικού θα προβάλλει την επέκταση του μεταχρωματικού έλκους στην περιοχή μας. Στο τέλος, θα υπάρξει συζήτηση και θα τεθούν τα ερωτήματα του κοινού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα σπιρομετρικών ελέγχων

    Άλλες 110 σπιρομετρήσεις πραγματοποιήθηκαν στους κατοίκους των περιοχών...

    Ειρήνη Μουρτζούκου: Οι διαφορετικές εκδοχές της για τον θάνατο του πρώτου της παιδιού πριν…. ομολογήσει

    Η Ειρήνη Μουρτζούκου φέρεται να περιέφερε επί δύο ώρες νεκρό το...

    Αννα Βίσση: Το αστρονομικό ποσό που έβγαλε από τις συναυλίες στο Καλλιμάρμαρο και η 911!

    Τα εισιτήρια κυμάνθηκαν από 20 έως 120 ευρώ, με...