Καλλιτέχνες: Δακρυγόνα από τα ΜΑΤ στη διαδήλωση – Τους εμπόδισαν να πάνε στο Εθνικό Θέατρο

    Ημερομηνία:

    Ένταση σημειώθηκε στη διαδήλωση των καλλιτεχνών στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη, καθώς όταν η πορεία προσέγγισε το Εθνικό Θέατρο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν αντιμέτωπες με τους διαδηλωτές στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου και προχώρησαν στη ρίψη δακρυγόνων.

    Καλλιτεχνικά σωματεία και σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών διαμαρτύρονται ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022, το οποίο εξισώνει τα πτυχία τους με απολυτήρια Λυκείου, όπως καταγγέλλουν, υποβαθμίζοντας το επίπεδο σπουδών και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

    ICECAP

    Συγκεκριμένα, μετά την καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, η πορεία των καλλιτεχνών κατευθύνθηκε προς το θέατρο Rex και συνέχισε προς το κτίριο Τσίλερ του Εθνικού Θεάτρου.

    Όταν η διαδήλωση προσέγγισε το Εθνικό Θέατρο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν αντιμέτωπες με τους καλλιτέχνες στην Αγίου Κωνσταντίνου, προχωρώντας στη ρίψη δακρυγόνων.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Τρύπα» 6,6 δισ. ευρώ στις συντάξεις

    Σε μία από τις πιο ανησυχητικές αποκαλύψεις των τελευταίων...

    Τέλος Απριλίου «κληρώνει» για το πλαφόν σε καύσιμα και τρόφιμα

    Στις 30 Απριλίου πρόκειται να αρθεί το πλαφόν στο...

    Η Ομάδα Αλήθειας στοχοποιεί τώρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς

    Εξώδικα στον Θανάση Γλαβίνα, τον Διονύση Τεμπονέρα και τον...

    Πάτρα: Κατάμεστος ο Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέου – ΔΕΙΤΕ απευθείας την Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου

    Δείτε απευθείας την Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου,...