Καναδάς: Να χαρακτηριστούν τρομοκρατική οργάνωση τα «Proud Boys» καλεί την κυβέρνηση η Βουλή

    Ημερομηνία:

    Η κάτω Βουλή του καναδικού κοινοβουλίου ενέκρινε ομόφωνα χθες Δευτέρα απόφαση με την οποία καλεί τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό να θέσει εκτός νόμου στον Καναδά την υπερεθνικιστική οργάνωση Proud Boys («Περήφανα Αγόρια»), χαρακτηρίζοντάς τη «τρομοκρατική».

    Φλίγκος

    Η καναδική κυβέρνηση κατέστησε σαφές πρόσφατα ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούν στενά την οργάνωση αυτή και συγκεντρώνουν αποδεικτικά στοιχεία για να αποφασιστεί εάν θα ενταχθεί στη μαύρη λίστα.

    Η απόφαση, που πρότεινε το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα (ΝΔΚ, κεντροαριστερά) και υιοθετήθηκε από την καναδική Βουλή των Κοινοτήτων ομόφωνα, καλεί τη φιλελεύθερη κυβέρνηση του κ. Τριντό να «χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να αντιδράσει στην εξάπλωση οργανώσεων που διαδίδουν τη θεωρία περί ανωτερότητας της λευκής φυλής και το μίσος προχωρώντας άμεσα στην προσθήκη της Proud Boys στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων» ο οποίος καταρτίζεται στον Καναδά.

    ICECAP

    Μέλη της Proud Boys, οργάνωσης που ίδρυσε ακροδεξιός Καναδός που πλέον έχει κόψει τους δεσμούς του μαζί της, ήταν ανάμεσα στους πολυάριθμους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ οι οποίοι κατέλαβαν εξ εφόδου το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον την 6η Ιανουαρίου.

    Μία ημέρα νωρίτερα ο ηγέτης της αμερικανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης, ο Ενρίκε (ή «Χένρι») Τάριο, συνελήφθη καθώς τον βαρύνουν κατηγορίες για επεισόδια νωρίτερα τον Δεκέμβριο στην Ουάσινγκτον. Αρκετοί άνθρωποι είχαν μαχαιρωθεί και δεκάδες είχαν συλληφθεί στα επεισόδια εκείνα.

    Στον Καναδά, πέντε μέλη της οργάνωσης αυτής, που υπηρετούσαν στο βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό, ανακλήθηκαν στην τάξη αφού εισέβαλαν και διέκοψαν τελετή αυτοχθόνων στο Χάλιφαξ, στη Νέα Σκοτία (νοτιοανατολικά) το 2017.

    Δεκάδες οργανώσεις είναι εκτός νόμου στον Καναδά, ανάμεσά τους η Αλ Κάιντα, η Χεζμπολάχ, οι Ταλιμπάν, το Ισλαμικό Κράτος κ.ά..

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το φάρμακο που «χτυπά» φλεγμονή και χοληστερόλη και μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%84%ce%bf-%cf%86%ce%ac%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%87%cf%84%cf%85%cf%80%ce%ac-%cf%86%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%ae-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%87%ce%bf/

    ΑΧΑΪΑ: Εσωσαν 42χρονη οι Αστυνομικοί

    Κινητοποίηση της Αστυνομίας στο Διακοπτό, για 42χρονη γυναίκα που εκδήλωσε πρόθεση...

    ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε την ζωή του τη νύχτα! Το αυτοκίνητό του έπεσε στη θάλασσα – ΦΩΤΟ

    Ο 23χρονος Χάρης Αναστασόπουλος από την Κατοχή Μεσολογγίου είναι...

    Αύξηση των πόρων για τα πανεπιστήμια ζητούν οι πρυτάνεις – Τι λένε για διαγραφές φοιτητών και ασφάλεια

    Η ενίσχυση των οικονομικών πόρων των ελληνικών πανεπιστημίων, μέσω του...