Καναδάς: Ξεπεράστηκε το “φράγμα” του 1 εκατ. κρουσμάτων κορωνοϊού

    Ημερομηνία:

    Στον Καναδά ξεπεράστηκε χθες Σάββατο το όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων του SARS-CoV-2, μετέδωσαν καναδικά τηλεοπτικά δίκτυα καθώς η χώρα της βόρειας Αμερικής βρίσκεται αντιμέτωπη με τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που υποχρέωσε τις κυβερνήσεις σε πολλές χώρες να επιβάλλουν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα τις τελευταίες ημέρες.

    Με λίγα περισσότερα από 2.000 κρούσματα που ανακοινώθηκαν στη Βρετανική Κολομβία (δυτικά) το βράδυ του Σαββάτου, ο Καναδάς ξεπέρασε μόλις το όριο αυτό από την εκδήλωση της πανδημίας. Πάνω από 23.000 ασθενείς έχουν υποκύψει εξαιτίας της COVID-19 ως αυτό το στάδιο.

    Το τρίτο κύμα αποδίδεται κυρίως στα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού, που χαρακτηρίζονται πολύ πιο μολυσματικά.

    Για να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού το Οντάριο, η επαρχία που πλήττεται περισσότερο από την πανδημία – έχει καταγράψει μέχρι εδώ πάνω από το ένα τρίτο των κρουσμάτων – ενίσχυσε από χθες Σάββατο τα περιοριστικά μέτρα για τέσσερις εβδομάδες.

    Τα σχολεία μένουν ανοικτά και δεν δόθηκε εντολή στους κατοίκους της επαρχίας να μείνουν σπίτι, αλλά τα εμπορικά καταστήματα που δεν θεωρείται απόλυτα αναγκαίο να συνεχίσουν τη λειτουργία τους θα υποδέχονται το 25% της κανονικής πελατείας τους. Γυμναστήρια και κομμωτήρια δόθηκε εντολή να κλείσουν.

    Το Κεμπέκ, η επαρχία που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο χτύπημα από την πανδημία, επέβαλλε περιορισμό σε αρκετές περιοχές, ενώ διατήρησε την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας που εφαρμόζει από τις αρχές Ιανουαρίου, μέτρο άνευ προηγουμένου στον Καναδά σε κλίμακα επαρχίας από την επιδημία της Ισπανικής Γρίπης, πριν από έναν αιώνα και πλέον.

    Το τρίτο κύμα πλήττει τη χώρα ενώ η εκστρατεία εμβολιασμού δυσκολεύεται να απογειωθεί. Ο Καναδάς έγινε τον Δεκέμβριο μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που ξεκίνησε μαζική ανοσοποίηση του πληθυσμού, όμως η εκστρατεία επιβράδυνε στις αρχές του 2021 εξαιτίας των καθυστερήσεων στις παραδόσεις δόσεων εμβολίων των Pfizer/BioNTech και Moderna, που εισάγονται από την Ευρώπη. Εξάλλου, οι αρχές πρόσφατα περιόρισαν το εύρος αξιοποίησης του εμβολίου της AstraZeneca, που πλέον χορηγείται μόνο σε όσους είναι άνω των 55 ετών.

    Μέχρι χθες το 14,6% του πληθυσμού του Καναδά είχε λάβει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου του, σύμφωνα με τον ιστότοπο COVID-19 Tracker Canada.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    THE DANDY WARHOLS live στην Πάτρα

    THE DANDY WARHOLS live στην Πάτρα Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025 Παλαιά Σφαγεία Πάτρών Οι  THE DANDY WARHOLS,...

    Ξεκίνησαν οι υποβολές συμμετοχής για τον 2ο Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2025

    Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο επιτυχημένος Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού...

    ΕΚΤΑΚΤΟ: Τραγωδία : Νεκροί δύο 16χρονοι που είχαν εξαφανιστεί από χθες – ΦΩΤΟ

    Τραγωδία στην Ξάνθη. Δύο 16χρονα αγόρια, που είχαν εξαφανιστεί...

    ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ 19.07 στο ONA Drepano Beach, Πάτρα 

    Ένα μαγικό μουσικό καλοκαίρι μας υπόσχεται η κορυφαία λαϊκή...