Κανένα από τα προς πώληση κειμήλια δεν ανήκουν στο Μέγα Σπήλαιο! Που τα βρήκε ο ηγούμενος; Εκανε μπίζνες ο Καλλίνικος;

    Ημερομηνία:

    Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου και νομικός εκπρόσωπος της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Γιώργος Μπέσκος, μίλησε στον Σκάι Πάτρας και τον Κωνσταντίνο Φλαμή για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που συγκλονίζει τη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου.

    Όπως τόνισε, ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος προχώρησε άμεσα σε αργία του Ηγούμενου και ενός Μοναχού, ενώ συστάθηκε νέο Οικονομικό Συμβούλιο με στόχο την απογραφή των ιερών κειμηλίων.

    Ο κ. Μπέσκος ξεκαθάρισε ότι τα ευρήματα που κατασχέθηκαν δεν ανήκουν στη Μονή, ενώ οι πρώτες ενδείξεις δεν δείχνουν απώλεια κειμηλίων. Υπογράμμισε ότι η αστυνομία παρακολουθούσε τις συνομιλίες των κατηγορουμένων επί μήνες, ενώ η υπόθεση σχετίζεται με κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας. Αυτό σημαίνει ότι απο κάπου αλλού τα είχε βρει ο ηγούμενος.

    Ο ίδιος εξέφρασε τη θλίψη του Μητροπολίτη, καθώς ένα τέτοιο περιστατικό αμαυρώνει την εικόνα της Εκκλησίας. Συνολικά έξι άτομα, μεταξύ των οποίων ο Ηγούμενος και ο Μοναχός, έχουν συλληφθεί και κρατούνται μέχρι την απολογία τους στην Εισαγγελία Κορίνθου.

    Να θυμίσουμε ότι ο Καλλίνικος είχε πει στην κατάθεσή του ότι τα αντικείμενα ανήκουν στην προσωπική του συλλογή.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Δείτε τι συμβαίνει στο ΚΤΕΛ αυτή την ώρα – βίντεο

    Το αδιαχώρητο στο ΚΤΕΛ Αχαϊας. Κάθε λίγα λεπτά αναχωρεί...

    Πάτρα: Νυχτερινή παρέλαση 2026: Πλήρωμα 123

    https://www.youtube.com/watch?v=lnrNPU7dxBc

    H Πάτρα γιόρτασε την Καθαρά Δευτέρα με μουσική, χορό και χαρταετούς (φωτο)

    Η Πάτρα αποχαιρέτησε το καρναβάλι του 2026 και γιόρτασε την...

    Τραγωδία σε πτήση της Air France: Βρέφος πέθανε από ανακοπή

    Η Air France επιβεβαίωσε πως ένα βρέφος πέθανε από αναπνευστική ανακοπή το πρωί...