ΚΑΝΟΥΝ «ΜΑΓΙΚΑ» ΓΙΑ ΝΑ «ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΡΥΠΕΣ» ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ: Νοσοκομεία χωρίς παθολόγους!

    Ημερομηνία:

    Ολη η Δυτική Ελλάδα όπως και η υπόλοιπη χώρα βιώνει ένα απίστευτο καθεστώς έλλειψης παθολόγων με αποτέλεσμα να προκαλούνται συνεχείς «κραδασμοί» στο σύστημα Υγείας! Όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, επιχειρείται η κάλυψη των κενών θέσεων ακόμη και  με  ο περιβόητο «εντέλλεσθε», σε μία ύστατη προσπάθεια να μην προκύψει μπλακάουτ στις εφημερίες.

    Η ίδια δε πρακτική «μπάλωμα» ακολουθείται στις περισσότερες υγειονομικές περιφέρειες, όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, καθώς τα νευραλγικά κενά του συστήματος εντείνουν την ανάγκη άμεσων λύσεων. Ενδεικτικά αναφέρεται πως στα τέλη του περασμένου μήνα, η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πελοποννήσου, Ιόνιων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας μετακίνησε παθολόγους από τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων (το Πανεπιστημιακό και το Χατζηκώστα) στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Πρέβεζας που επίσης… πάσχει από ελλείψεις. Ο πρώην Διοικητής Γιάννης Καρβέλης αναγκάστηκε να το κάνει για να «μπαλώσει» τα «κενά»! Να θυμίσουμε ότι πρόβλημα με παθολόγους αντιμετωπίζουν τα περισσότερα Νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδος, ενώ οι ελλείψεις τους είναι ορατές και στην διάρκεια των εφημεριών! Αποτέλεσμα; Τόσο στον «Αγιο Ανδρέα» όσο και στο «Ρίο» να φθάνουν ασθενείς και να εξυπηρετούνται… μετά από ώρες, ενώ κάποιοι να παραμένουν σε ένα ράντζο στο διάδρομο των εξωτερικών ιατρείων, ακόμη και μέχρι… την επόμενη μέρα!

     

    ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

    Υπό τις εξελίξεις αυτές η Ενωση ασκεί έντονη κριτική υπογραμμίζοντας πως «το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση συνεχίζουν τις εμβαλωματικές τους τακτικές εξουθενώνοντας τους παθολόγους του ευρύτερου δημόσιου τομέα σωματικά, ψυχικά και επαγγελματικά, απειλώντας τους ιδιώτες παθολόγους και ψηφίζοντας νόμους στα όρια της συνταγματικότητας». Και παράλληλα προειδοποιούν πως τέτοιου είδους αποφάσεις «αποθαρρύνουν τους νέους ιατρούς από την επιλογή της παθολογίας ως ειδικότητας. Προκειμένου να υπάρχουν παθολόγοι σε αυτή τη χώρα, πρέπει να βελτιωθούν οι εξοντωτικές συνθήκες εργασίας τους κατά τη διάρκεια της ειδικότητας και μετά την απόκτηση αυτής και τουλάχιστον να διπλασιασθούν ο μισθός και η αποζημίωση των εφημεριών, όπως αυτό έγινε στην κοντινή μας Ρουμανία και έλυσε το πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΣΥ».

    Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με έρευνα της Ενωσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, εκτιμάται πως τουλάχιστον το 30% των θέσεων στις παθολογικές κλινικές του ΕΣΥ είναι κενές, ενώ μόλις το 6% των αποφοίτων ιατρικών σχολών επιλέγουν ως ειδικότητα τη γενική ιατρική και την παθολογία, έναντι 26% που είναι ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ: Και 95χρονη Σύνεδρος από την Αχαϊα! (ΦΩΤΟ)

    Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ...

    ΠΑΤΡΑ: Ο νεκρός Κυριάκος Ξ, η Μαριάννα Μ. και ο Ανδρέας Φ. βγάζουν «κόσμο» στο δρόμο…

    Σε μεγάλη επιφυλακή οι αστυνομικές Αρχές της Πάτρας με...

    ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η Ελλάδα Απέναντι στον Νεο-Οθωμανισμό: Ιστορία, Πολιτισμός και Εθνική Κυριαρχία

    Σε μια εποχή όπου οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο...

    Αναδρομικά συντάξεων: Οι δικαιούχοι και οι κρατήσεις

    Αναδρομικά τα οποία θα φτάνουν έως και τις 8.500 ευρώ,...
    Best Shop