flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Καρέλιας: Bonus και ενισχύσεις πάνω από €4,5 εκατ. σε εργαζόμενους και φορείς – Και 15ος μισθός

Οικονομικές ενισχύσεις σε φορείς και εργαζόμενους της Καρέλιας, που ξεπερνούν τα 4,5 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε για άλλη μία χρονιά ο Ανδρέας Καρέλιας, διευθύνων σύμβουλος της καπνοβιομηχανίας. Συγκεκριμένα, στο μήνυμά του προς τους εργαζόμενους ο επικεφαλής της εταιρείας ανακοίνωσε:

Παροχές προς εργαζομένους

  • Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι ανέρχεται φέτος στα € 350 καθαρά.
  • Ο κάθε λαχνός της σημερινής ημέρας για τον καθένα από τους 40 τυχερούς, θα ανέλθει σε € 1.000 καθαρά.
  • Επιπλέον, ο κάθε εργαζόμενος που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.750 καθαρά.
  • Επιπλέον, οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2022, θα λάβουν μία ακόμη πρόσθετη ενίσχυση € 500 καθαρά.
  • Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2022.
  • Όλοι οι εργαζόμενοι θα λάβουν σαν έκτακτη παροχή έναν μικτό μηνιαίο μισθό, με άλλα λόγια, η εταιρεία ειδικά για φέτος και λόγω της αυξημένης της κερδοφορίας, θα δώσει 15ο μισθό σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν μισθό κάτω από € 1500 θα λάβουν επιπλέον έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 500 καθαρά.
  • 160 στελέχη και εργαζόμενοι οι οποίοι ξεχώρισαν με την απόδοσή τους μέσα στη χρονιά που πέρασε θα λάβουν το μπλε bonus € 2.700 καθαρά,

ενώ 50 στελέχη και εργαζόμενοι, των οποίων η απόδοση κρίνεται ως εξαιρετική, θα λάβουν το χρυσό bonus 4.000 ευρώ καθαρά.

Οικονομικές ενισχύσεις σε κοινωφελείς φορείς

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. θα συνεχίσει το κοινωνικό της έργο με την οικονομική ενίσχυση των φορέων εκείνων που πραγματικά έχουν ανάγκη τη στήριξή μας. Ειδικά για φέτος, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας μας αποφάσισε να ενισχύσει με το συνολικό ποσό του € 1.000.000 τους εξής φορείς:

1) Την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας με το ποσόν των € 200.000 εκ των οποίων € 50.000 για την ανέγερση του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης στην πόλη μας.

2) Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας με το ποσόν των € 200.000 προκειμένου να προμηθευτεί οφθαλμολογικό χειρουργικό μικροσκόπιο καθώς και σύστημα πληθυσμογραφίας – αντιστάσεων – διάχυσης στατικών όγκων και ταλαντωσιμετρίας.

3) Την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ενίσχυση σε είδος αξίας € 200.000.

4) Τον Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδος με το ποσόν των € 60.000.

5) Το Ίδρυμα Ευσταθίας Ι. Κωστοπούλου «Το Περιβόλι της Γιαγιάς» για την πολυετή συνεισφορά του προς το παιδί, με το ποσόν το ποσόν των € 70.000.

6) Το Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μεσσηνίας (ΣΥ.Φ.ΑΜΕΑ) με το ποσόν των € 50.000.

7) Τα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας με το ποσόν των € 50.000.

8) Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Ναύπλιο) για τις ανάγκες υλοποίησης του προγράμματος «Αναπτύσσοντας δεξιότητες ζωής στους εγκλείστους των φυλακών Τύρινθας, Ναυπλίου, Τρίπολης και Κορυδαλλού» με το ποσόν των € 50.000.

9) Το Περιοδικό ΣΧΕΔΙΑ με το ποσόν των € 70.000 για την υποστήριξη της προσπάθειας των αστέγων και κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό.

10) Το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ» με το ποσόν των € 50.000.

Oι έκτακτες παροχές προς τους εργαζομένους, οι οποίες αναλύονται πιο πάνω, όπως επίσης και η συνολική ενίσχυση των κοινωφελών φορέων, ξεπερνούν τα € 4.500.000.

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, αναμένουμε σημαντικές δυσκολίες τη νέα χρονιά. Με όπλα την ποιότητα των προϊόντων μας, τη φαντασία μας και τη δημιουργικότητά μας, το άριστο κλίμα μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων και την ισχυρή ταμειακή μας θέση, θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και αυτές τις προκλήσεις.

Ξεκινώντας τη νέα χρονιά, έχουμε σαν κύριο στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας και των βαθμών αποδοτικότητας των παραγωγικών μας συγκροτημάτων. Ο κατακερματισμός της παραγωγικής διαδικασίας εξαιτίας, κυρίως, των αλλαγών στις συσκευασίες, τα προβλήματα που μας προκαλούν οι διακοπές και εκάστοτε δυσλειτουργίες του κοινοτικού συστήματος ιχνηλασιμότητας, έχουν οδηγήσει σε αποδόσεις κάτω του αναμενόμενου.

Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε, όσο είναι δυνατόν, τα μερίδια αγοράς μας. Οι όποιες αυξήσεις τιμών πρέπει να είναι προσεκτικές, καλά μελετημένες και όχι βιαστικές κάτω από το έντονο βάρος των αυξήσεων στα κόστη προμήθειας πρώτων υλών. Η ποιότητα των προϊόντων μας πρέπει, όχι μόνον να παραμείνει στα σημερινά πολύ υψηλά επίπεδα χωρίς εκπτώσεις εις βάρος των καταναλωτών μας, αλλά να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Οι προωθητικές μας ενέργειες πρέπει να συνεχίσουν να χαρακτηρίζονται από αυξημένη καλαισθησία αλλά και από πρωτοπορία και φρεσκάδα.

Παράλληλα, θέτουμε σαν προτεραιότητα την αναβάθμιση των εργοστασιακών μας υποδομών, όπως του κτηρίου ενεργείας, του υποσταθμού ρεύματος, του λεβητοστασίου αλλά και των υπολοίπων κτηριακών εγκαταστάσεων, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, ενώ προχωρούμε γοργά σε περαιτέρω βελτίωση της πυροπροστασίας και της αντιμετώπισης κινδύνων από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Εξελίσσουμε ακόμα περισσότερο τα τμήματα εσωτερικού ελέγχου, πληροφορικής και ανθρωπίνων πόρων με νέες δραστηριότητες, εξοπλισμό και στελέχωση.

Παραμένουμε ενεργοί με πληθώρα δράσεων κοινωνικής αρωγής και αλληλεγγύης, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο, στηρίζοντας οικονομικά φορείς και πρωτοβουλίες που δουλεύουν αθόρυβα, αλλά μεθοδικά και αποτελεσματικά, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, την προστασία του κοινωνικού συνόλου και την προάσπιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ταυτότητας».

ypen