Καταδίκη δύο αστυνομικών για επεισόδιο με πολίτη το 2014

    Ημερομηνία:

    Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου δυο αστυνομικοί υπάλληλοι οι οποίοι κατηγορούνταν για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού.

    Η υπόθεση αφορούσε περιστατικό που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2014 στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Λόρδου Βύρωνος στο κέντρο του Μεσολογγίου όπου οι εν λόγω αστυνομικοί, αν και βρισκόταν εκτός υπηρεσίας θέλησαν να κάνουν αστυνομικό έλεγχο σε πολίτη, τον έσυραν και τον πέταξαν σε τζαμαρία παρακείμενου καταστήματος, με αποτέλεσμα αυτή να σπάσει και να τραυματιστεί με κίνδυνο της ζωής του.

    Αφορμή στάθηκε η συνδρομή που παρείχε ο πολίτης για την ανάρτηση ενός πανώ στο μπαλκόνι του ακατοίκητου κτηρίου.

    Φλίγκος

    Χαρακτηριστική υπήρξε η πρόταση της κυρίας Εισαγγελέως η οποία πρότεινε την καταδίκη των δύο αστυνομικών τονίζοντας ταυτόχρονα ότι υπερέβησαν κατά πολύ τα επιτρεπόμενα όρια της νόμιμης αστυνομικής δράσης και ότι η συμπεριφορά τους δεν αποτελεί αστυνομικό έλεγχο αλλά αξιόποινη πράξη.

    GLEARNET

    Το Δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της κυρίας Εισαγγελέως και καταδίκασε τους δύο αστυνομικούς επιβάλλοντάς τους ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή, οι οποίοι στη συνέχεια άσκησαν έφεση.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συγκλονισμένος ο Νεκτάριος Φαρμάκης

    Η απώλεια του Άρη Τηλιγάδη μας συγκλονίζει όλους. Υπήρξε φίλος...

    Πάτρα: Ο Στέλιος Αποστολόπουλος για τον “γάτο”

    Έφυγε ο “Γάτος”… Τα τελευταία χρόνια είχαμε έρθει αρκετά κοντά.Ερχόσουν...

    Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον γύρο και στο ντονέρ

    Ντονέρ ή γύρος; Δύο street food με αρκετές διαφορές, αλλά κοινή...

    Aντιγήρανση: Με ποιες φυτικές ενώσεις συνδέεται;

    Γνωρίζατε ότι η αντιγήρανση περνάει από το πιάτο σας;...