Καταγγελίες «φωτιά» για τον υπάλληλο της Βουλής: Έταζε διορισμούς και κονδύλια της Ε.Ε. – Η αποκάλυψη της απάτης

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Απίστευτες καταγγελίες για κομπίνες που έστηνε ο ίδιος μέσα από το Κοινοβούλιο, προκειμένου να καρπώνεται οικονομικά οφέλη, οδήγησαν στην παύση από τα καθήκοντά του τον 41χρονο πρώην υπάλληλο της Βουλής, ο οποίος κατηγορείται πλέον ότι εξαπάτησε συνολικά 31 πολίτες, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά ως προκαταβολή ενοικίου για το ίδιο ακίνητο.

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Η μοίρα μάλιστα τα έφερε έτσι, ώστε η απόλυσή του από τη Βουλή να υπογραφεί το πρωί της περασμένης Δευτέρας, λίγες ώρες πριν αποκαλυφθεί η απάτη με τις προκαταβολές ενοικίων. Σύμφωνα με το ιστορικό που κρατείται στη Βουλή, ο 41χρονος δικηγόρος με προβλήματα στην όρασή του προσελήφθη το 2016 ως στέλεχος της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής.

    Φαίνεται πως η πρόσληψή του στο Κοινοβούλιο και η αυξημένου κύρους θέση του λειτούργησαν ως βιτρίνα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι οποίες έφτασαν μέχρι το πειθαρχικό της Βουλής και αποτέλεσαν την αφετηρία για την εκκίνηση της διαδικασίας που οδήγησε στην απόλυσή του, ο 41χρονος προβάλλοντας την ιδιότητα του υπαλλήλου της Βουλής προσέγγιζε γνωστούς από το ευρύτερο οικογενειακό του περιβάλλον, τους δελέαζε με δήθεν προνομιακά προγράμματα που υποτίθεται πως γνώριζε από εμπιστευτικές πληροφορίες και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά. Ήταν τα ίδια τα θύματά του τα οποία, στις αρχές του 2020, απευθύνθηκαν στον διευθυντή του γραφείου του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, αποκαλύπτοντας τη δράση του 41χρονου.

    «Καλορίζικη»

    Η πρώτη περίπτωση αφορούσε σε γυναίκα δικηγόρο που έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα με το οποίο ο υπάλληλος της Βουλής τής γνωστοποιούσε ότι διορίστηκε στην Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής των Ελλήνων και, μάλιστα, σε ανύπαρκτη Διεύθυνση (στη Δ’ Διεύθυνση Επιστημονικών Μελετών της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής) με σκοπό τη διοικητική και νομική υποστήριξη!

    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

    Ο δράστης, αφού της ευχήθηκε «καλορίζικη», συνόδεψε την ευχή του με δήθεν υπηρεσιακό σημείωμα περί γνωστοποίησης του διορισμού της στη Βουλή με απίθανα δελεαστικούς όρους. Δεν δίστασε, μάλιστα, να εμπλέξει υψηλόβαθμα στελέχη της Βουλής, όπως τον ειδικό γραμματέα, χρησιμοποιώντας την ιδιότητά του, αλλά χωρίς να υπάρχει η ιδιόχειρη υπογραφή του, ενώ η σφραγίδα ήταν παραποιημένη.

    Το σχέδιο προχωρούσε κανονικά μέχρι τη στιγμή που παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων αντίγραφο εμβάσματος ποσού ύψους 12.000 ευρώ από το οποίο φαίνεται κάποιου είδους δοσοληψία μεταξύ του καταγγελλόμενου και της καταγγέλλουσας και που, όπως δήλωσε η καταγγέλλουσα δικηγόρος, αποδείχθηκε άνευ αντικρίσματος. Ακολουθώντας τη νομική οδό, ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διαβιβάζοντάς του όλα τα απαραίτητα στοιχεία, προκειμένου να ενεργήσει αρμοδίως.

    Η έρευνα απέδειξε ότι ο δήθεν διορισμός έγινε με πρωτοβουλία του συγκεκριμένου υπαλλήλου με τον οποίο διατηρούσε στενές οικογενειακές σχέσεις επί σειρά ετών. Η δικηγόρος έχει ήδη ασκήσει μήνυση κατά του υπαλλήλου που της έστησε την απάτη.

    Επενδυτικό πρόγραμμα

    Δεν ήταν, όμως, μόνο αυτή η περίπτωση. Στο γραφείο του προέδρου της Βουλής έφτασε καταγγελία από ιδιώτη λογιστή κατά του συγκεκριμένου υπαλλήλου, τον οποίο γνώριζε από το οικογενειακό του περιβάλλον. Κατήγγειλε ότι ο υπάλληλος της Βουλής τού υποσχέθηκε ιδιαίτερα υψηλή απόδοση κεφαλαίου μέσω του επενδυτικού προγράμματος το οποίο -σύμφωνα πάντα με την καταγγελία- θα απέδιδε στο κατ’ ελάχιστον προς επένδυση κεφάλαιο, ύψους 7.500 ευρώ, 500 ευρώ μηνιαίως και πλέον 500 ευρώ τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και το καλοκαίρι.

    Όπως προκύπτει από τα σχετικά αποδεικτικά που προσκόμισε ο καταγγέλλων, εκείνος πράγματι κατέθεσε σε λογαριασμό του καταγγελλομένου 7.500 ευρώ, ποσό που αντιστοιχούσε στο κατ’ ελάχιστον απαιτητό ποσό για τη δήθεν επένδυση. Ωστόσο, το θύμα έλαβε συνολικά 2.000 ευρώ και από εκεί και πέρα ούτε ένα ευρώ. Ο υπάλληλος δεν δίστασε να «ξαναχτυπήσει», ζητώντας από το θύμα να ανοίξει λογαριασμό σε συγκεκριμένη τράπεζα για να καταβάλει τα ποσά που είχε υποσχεθεί. Τότε, ο καταγγέλλων πείστηκε ότι επρόκειτο για απάτη και προχώρησε στις σχετικές ενέργειες.

    Η δράση του υπαλλήλου ήταν πυκνή. Άλλοι τρεις πολίτες, μέσω των δικηγόρων τους, κατήγγειλαν ότι ο 41χρονος τους γνωστοποίησε ότι υφίσταται ένα πρόγραμμα ευεργεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό την αιγίδα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Συνοχής στο οποίο τους προέτρεψε να συμμετάσχουν καταβάλλοντας σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ο ίδιος τούς υπέδειξε τις προσωπικές τους αποταμιεύσεις. Για να πέσουν στην παγίδα του, έδειξε πλαστά έγγραφα δήθεν εκδιδόμενα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, πείθοντάς τους για τη φερεγγυότητα του «προγράμματος». Προσέθετε, μάλιστα, ότι λόγω της θέσης του στη Βουλή είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες και υπηρεσίες. Το ποσό υπολογίζεται ότι έφτασε τα 43.000 ευρώ! Όσον αφορά το θέμα των προκαταβολών ενοικίου που έλαβε, ο ίδιος ο 41χρονος έχει δηλώσει ότι «η καταγγελία είναι, αν όχι ψευδής, υπερβολική».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Οδηγούσε μηχανή σε πεζόδρομο, έκανε 5 παραβάσεις… την έπεσε και σε αστυνομικό

    Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της...

    Κύκλωμα προστασίας οίκων ανοχής: Οι ταρίφες, οι πληρωμές και η αξιωματικός με το πλούσιο βιογραφικό

    Την πλήρη δράση της πολυπλόκαμης οργάνωσης που, με τη βοήθεια αστυνομικών,...

    Οι περιοχές της Ελλάδας που ευνοούν ανέμους σαν αυτούς του Λος Άντζελες

    Οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στο Λος Άντζελες που έχουν προκαλέσει το θάνατο 10 ανθρώπων,...
    Best Shop